OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Afgestudeerde apotheekassistenten van CVO 3 Hofsteden vinden vlot werk (2)

7 juni 2018

Gerda Boudry, leerkracht Apotheekassistent, kreeg dit mooie verslagje van één van haar cursisten: Kelly Sinnaeve.

Ik was al langer op zoek naar nieuwe uitdaging. Liefst iets met een sociale context, in de medische sector en van maatschappelijk nut. Na wat research kwam ik uit bij de opleiding farmaceutisch technisch assistent. Een haalbare studie én bovendien combineerbaar met mijn gezin. Via een vriendin –met dezelfde interesses- kwam ik in contact met CVO 3 hofsteden.  We schreven ons in voor deze opleiding die doorgaat in de gebouwen van het PTI Kortrijk, de provinciale school van de Provincie West-Vlaanderen.

Vanaf dat moment ging alles in een razendsnel tempo vooruit. Verschillende -zeer interessante- vakgebieden kwamen aan bod. We verworven inzicht in het menselijk lichaam en hoe het werkt. Tevens leerden we de werking van de geneesmiddelen kennen en hun effect op het lichaam. Natuurlijk leerden we de geneesmiddelen ook zelf maken! Zalven, gels, crèmes, gelulen, zetpillen, siropen, …  Alles passeerde de revue en we konden dit onmiddellijk in de praktijk brengen in de labo’s. We leerden ook de WHAM-vragen (W= Wat?, H = Hoe?, A =Actie?, M = Medicatie?) die uitermate belangrijk zijn om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen adviseren. De opgedane kennis werd via tussentijdse evaluaties getoetst en indien nodig bijgestuurd. Deze manier van evalueren maakt het ook voor werkende mensen een haalbare kaart.

Intussen heb ik al mijn modules afgerond en zit ik in de laatste fase, de stage, waarin we de theorie kunnen omzetten in de praktijk. Voor veel cursisten zorgt dit wel voor enige nervositeit, een nieuwe omgeving en andere mensen leren kennen. Gelukkig kunnen we rekenen op de deskundigheid van onze stagementor vanuit de apotheek en stagebegeleider vanuit CVO 3 Hofsteden die het stageproces volledig opvolgen. Voor mij is de praktijk niet volledig nieuw omdat ik gedurende mijn opleiding de kans kreeg om op mijn stageplaats al werkplekervaring op te doen. De laatste rechte lijn om daarna als gecertifieerd farmaceutisch technisch assistent aan de slag te gaan, is alvast ingezet.

Apotheekassistent 2

Agenda

ZOMERVAKANTIE Openingsuren - Infodagen

Infodagen

Donderdag 27 augustus van 16.00 tot 20.00 uur

Kortrijk, Menen, Tielt, Oostende, Roeselare, Torhout

Zaterdag 29 augustus van 9.00 tot 13.00 uur

Izegem, Zwevegem

Registreer je op deze infodagenwebsite . Je vindt hier ook welke studiegebieden op welke lesplaats vertegenwoordigd zijn en hier kan je op 27 augustus ook deelnemen aan webinars in de meeste studiegebieden. 

 

Openingsuren secretariaten zomer 2020

Hier vind je de aangepaste openingsuren van onze secretariaten vanaf 17 augustus.