OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Cursiste opleiding Tandartsassistent aan het werk

20 juni 2019

Hallo,

Mijn naam is Linda en ik ben 26 jaar. Ik heb 8 jaar gewerkt in een textielbedrijf te Marke en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op een dag kreeg ik een reclamefolder van CVO 3 Hofsteden in mijn brievenbus en heb ik mij ingeschreven voor de opleiding tandartsassistent.

Waarom Tandartsassistent? Omdat het mij boeit.

Ik ben in september 2018 begonnen met de opleiding TA, dit was volledig nieuw voor mij.

We kregen verschillende modules aangeboden, EHBO was daar één van, wat ook thuis van pas komt. Tijdens de module onderhoud, hygiëne en steriliteit hebben we geleerd hoe het tandheelkundig instrumentarium moet worden onderhouden en worden proper gemaakt. En in de grootste en interessantste module "assisteren van tandheelkundige behandelingen" leerden we over alles wat rond de tandartsstoel gebeurt.  

Ik had in het begin een beetje schrik voor de theorie want hard studeren was toch al lang geleden en ik heb ook nog een gezin. Ik werd daarin goed begeleid en onze leerkracht geeft veel uitleg, herhaalt veel en vindt het niet erg om het nog eens te herhalen als het nodig is. Uiteindelijk wordt de nadruk gelegd op de praktijk en daarvoor kwam ik graag.

Doorheen de opleiding werd ik meer en meer geprikkeld omdat het zo interessant was. We kregen ook de kans om een kijkstage te doen.

Na deze observatiestage kreeg ik de kans om te beginnen werken in een tandartsenpraktijk, wat voor mij de kers op de taart was. Mijn droom is uitgekomen. Ik moet nu nog even doorbijten en dan zal ik uiteindelijk mijn diploma hebben.

Wat ben ik fier op mezelf dat ik al zo ver sta. En ik niet alleen want zowel mijn vriend, mijn ouders, vrienden en mijn klasgenoten vinden het  super voor mij. Ik leer nog elke dag bij op mijn werk en dat maakt het een bijzonder boeiende job. Het zal mij niet snel vervelen.


Bedankt en groetjes

LINDA


Agenda

ZOMERVAKANTIE Cursus Nederlands - Openingsuren - Infodagen

In de zomer hebben wij aangepaste openingsuren voor onze secretariaten, deze vind je hier.

Wie belangstelling heeft voor onze cursussen, maar liever eerst eens spreekt met onze leerkrachten, is heel welkom op onze infodagen.

Leerkrachten uit alle studiegebieden zijn er dan om jouw vragen te beantwoorden. 

In dit document vind je alle infodagen en ook welke studiegebieden vertegenwoordigd zijn op elke lesplaats.