OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Cursiste opleiding Tandartsassistent aan het werk

28 augustus 2019

Hallo, ik ben Mireille en 44 jaar.
Momenteel zit ik in mijn opzegperiode bij Familiezorg en binnenkort start ik een nieuwe carrière als tandartsassistente.
Hoe komt het dat ik deze opleiding tandartsassistente wilde volgen?
Het zit zo, vroeger heb ik nog 10 jaar in een tandlabo als tandtechnicus gewerkt. Ik was er natuurlijk al een heel tijdje uit, maar toch had ik nog steeds die drang om toch ooit nog iets te doen met de tandjes. 
Op een bepaald moment kregen we in onze brievenbus een folder van CVO3 Hofsteden (nu CVO Scala) met verschillende opleidingen waar o.a. tandartsassistente bij stond. Toen ik dat zag, ging mijn wereld open, eindelijk kon ik dit in avondopleiding volgen.
Tot nu toe vond ik deze opleiding met verschillende modules heel leerrijk, het was ook leuk dat onze leerkrachte Freya ons educatieve uitstappen aanbood. We zijn bv .naar het tandlabo Vanderbeken in Oostende geweest( dat was natuurlijk helemaal mijn ding) met een spreker over prothese en implantaten en woonden ook nog een leerrijke namiddag bij waar we zelf een bleachinglepel mochten maken van Cavex in het Bleu Woods Hotel in Deerlijk.
Het lag natuurlijk voor de hand dat ik me 100% ging inzetten. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan ga ik er echt wel voor. Op bepaalde momenten kon het wel wat doorwegen, overdag werken en kinderen hebben, maar mijn kinderen steunen mij voor de volle 100%, ze zijn echt heel fier op mij en dat doet heel veel deugd.
Iedereen zag hoe ik meer en meer weer openbloeide en dat dit echt wel mijn ding is.
Nu zijn we een jaartje verder. Ondertussen kreeg ik eind juni van mijn tandarts, bij wie ik ook mijn observatiestage volgde, een telefoontje om mij een job aan te bieden. Ik was dolgelukkig, eindelijk hetgene dat ik echt wil.
Ik ben iedereen heel dankbaar dat ik de kans kreeg om dit waar te maken.
Groetjes
Mireille

Agenda

ZOMERVAKANTIE Openingsuren - Infodagen


Infodagen

Als je ons graag persoonlijk ontmoet, ben je van harte welkom op onze infodagen.

Donderdag 26 augustus van 16.00 tot 20.00 uur
Knokke-Heist, Kortrijk, Maldegem, Menen, Oostende, Roeselare, Sint-Andries (Brugge), Tielt, Torhout
Zaterdag 28 augustus van 9.00 tot 13.00 uur
Izegem, Zwevegem

Registreer je op deze infodagwebsite. Je vindt hier ook wanneer en waar de leerkrachten aanwezig zijn. 

Openingsuren secretariaten zomer 2021

Hier vind je de aangepaste openingsuren van onze secretariaten vanaf 18 augustus.