OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Reis Turijn

6 maart 2017

Onze cursisten Italiaans maakten opnieuw een prachtige reis, deze keer met de leerkrachten Gudrun Vanderbeke en Line Baert. Enkele van hun prachtige foto’s kon je al op Facebook bewonderen. We geven je hier graag ook het enthousiaste verslag van cursiste Mie Maeyens uit Italiaans 2.

 

Turijn 27 februari - 3 maart

 

Maandagmorgen, heel vroeg, vertrokken we vanuit Kortrijk naar Turijn: Gudrun, Line en Johan samen met nog 32 anderen met een passie voor Italië.

De reis was perfect georganiseerd waardoor het een topper werd.

Wat te denken van: mooie pleinen, pittoreske cafeetjes, ontelbare kerken, exclusieve winkelpanden, het sublieme zicht op de Alpen, het aperitief, de wijnen, …

We bezochten de ‘highlights’ van Turijn: de Mole Antonelliana met het museum van de cinema, het Egyptisch museum, het grootste na Caïro, de oude maar goed bewaarde Fiatgebouwen met een prachtige testpiste en de pinacotheek van de Agnelli’s. In het Mauto, het automuseum, waren er wagens in alle geuren, kleuren formaten en prijzen: voor elk wat wils.

Een hoogtepunt van de vijfdaagse was het bezoek aan de Sacra di San Michele. De gids wees ons erop dat een bezoek op deze eenzame hoogte een zoektocht betekent naar een evenwicht in ons leven.

Tijdens de gidsbeurten in het Italiaans, hier en in het historische centrum van de stad, verstonden we misschien niet alles maar iedereen leek mee te zijn met het verhaal. Gudrun hielp achteraf met de details en vertaalde één en ander voor de partners.

In het hotel werden we gastvrij ontvangen en de maaltijden waren ‘all’italiana’: overvloedig en lekker.

En dan zwijgen we nog over het weer: geen spatje regen en 2 zonnige dagen met een helderblauwe lucht.

In het station Porta Nuova verraste zanger Ignace ons ’s avonds laat nog op een pianorecital waarvan iedereen genoot, zelfs de Italianen.

Pascale, een adept van de Don-Boscobeweging,  weet zo goed als alles over het leven van deze stichter van de Salesianen. In de schaduw van de Basilica di Maria Ausiliatrice gaf ze ons een korte inleiding over dit gedachtengoed.

Daarna proefden we nog een bicerin, het typische drankje van Turijn.

Sommigen gingen ook nog shoppen, het waren immers ‘gli ultimi giorni di saldi’  in Italië!

Op het einde van de reis, klonk er slechts één vraag: krijgen we nog meer van dit…?

 

Met een welgemeende dank

Mie Maeyens, 2e jaar Italiaans

La Sacra di San Michele
Il museo dell'automobile - una machina della collezione
Il Po

Agenda

ZOMERVAKANTIE Openingsuren - Infodagen

Infodagen

Donderdag 27 augustus van 16.00 tot 20.00 uur

Kortrijk, Menen, Tielt, Oostende, Roeselare, Torhout

Zaterdag 29 augustus van 9.00 tot 13.00 uur

Izegem, Zwevegem

Registreer je op deze infodagenwebsite . Je vindt hier ook welke studiegebieden op welke lesplaats vertegenwoordigd zijn en hier kan je op 27 augustus ook deelnemen aan webinars in de meeste studiegebieden. 

 

Openingsuren secretariaten zomer 2020

Hier vind je de aangepaste openingsuren van onze secretariaten vanaf 17 augustus.