OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Doe de digi-jump!

Wil je je digitale skills verbeteren, de digitale wereld samen met leeftijdsgenoten ontdekken en/of je voorbereiden op het hoger onderwijs of de bedrijfswereld?  

CVO Scala heeft cursussen speciaal ontworpen voor jongeren vanaf 15 jaar.


#JUMP NAAR HET HOGER ONDERWIJS

Je hebt net de deuren van het middelbaar onderwijs achter je dichtgetrokken en kijkt uit naar het studentenleven. Wil je goed voorbereid starten, dan kan je je in de maand september laten onderdompelen in een van onze cursussen. Heb je nooit leren programmeren of wil je een grondige kennis van Word en Excel of kennismaken met grafisch ontwerp? Maak dan hier snel je keuze. De cursussen vinden iedere ochtend plaats van 6 tot 10 september 2021.

  • Basis programmeren

  • Basis Photoshop, Indesign en Illustrator

  • Basis Word en Excel

  • Samenwerken in de cloud

  • Digital fluency in de vingers

  • Digitaal solliciteren (online cursus)

 

#GIRLS WHO CODE

We kunnen ons een wereld zonder IT niet meer indenken. Als we rondom ons kijken, zien we robotica, automatisering, websites …

Het aantal toepassingen is niet langer te tellen en het is niet zo dat je als specialist alle facetten van IT perfect kan beheersen. Ieder zal zich - binnen zijn eigen interesses - specialiseren in een bepaalde richting binnen de informatica.

De nood aan goed opgeleide IT'ers is bijzonder groot en hoewel programmeren in de beginjaren van de informatica hoofdzakelijk een vrouwenjob was, zien we dat vrouwen tegenwoordig sterk ondervertegenwoordigd zijn in de meeste IT-opleidingen en binnen de IT-sector in het algemeen.

Wereldwijd stellen we vast dat jonge vrouwelijke studenten zich laten afschrikken door het stereotype beeld van de nerdy junior IT’er en de nachtelijke gamer. Wereldwijd willen we meisjes stimuleren om zich niet te laten misleiden door dit beeld en hun talenten binnen IT te ontplooien.

In deze girls-only groep nemen we meisjes stap voor stap mee in de wereld van programmeren. Het wordt geen saaie programmeercursus, maar een hands-on cursus. We bouwen onze eigen aanstuurbare robot, tonen je eenvoudige toepassingen om thuis je programmeerskills verder uit te diepen en enkele techbedrijven tonen ons wat vrouwelijke werknemers verwezenlijken.

 

 

Deze cursus vindt plaats in Kortrijk op donderdagavond, telkens van 18.10 tot 21.30 uur.

Ontdek de IT-world in de girls-only club

Start to program (60 lestijden)

Start 22-09-2021
Do AV 18:10 - 21:30

€ 90

Contacteer ons.#TOWNHALL

Doet IT bij jou de vingers kriebelen, wil je chillen met gelijkgestemden? In deze townhall leer je projecten opzetten, uittekenen en ontwikkelen in groepsverband. Jong geleerd en cool gedaan. Je maakt niet enkel kennis met IT, maar je leert ook projecten ontwerpen, robots programmeren en samenwerkingsverbanden opzetten. Daarnaast kan je kiezen voor Websites bouwen en Python programmeren of Fotograferen. User experience en design thinking staan centraal in ons aanbod.

Kennismaken met IT en robots programmeren

Start to program (40 lestijden)

Start 29-09-2021
Woe NM 14:00 - 15:30

€ 60

Contacteer ons.


Websites bouwen en Python programmeren

Start to create (40 lestijden)

Start 29-09-2021
Woe NM 14:00 - 15:30

€ 60

Contacteer ons.


Fotograferen voor jongeren

(80 lestijden)

Start 29-09-2021
Woe NM 14:00 - 16:30

€ 120

Contacteer ons.#JUNIOR BOOTCAMP

Junior bootcamp verloopt volledig online. Je stapt in wanneer je dit wenst en neemt de cursus door op eigen tempo. Deze cursus is gratis voor leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar (schoolattest indienen).

  • Financieel rekenen: piece of cake!

  • Ontdek de ondernemer in jou


KLAAR VOOR JE JUMP?

Contacteer ons op digi-jump@cvoscala.be.