OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Praktisch

In de fotografie is de lijst met nuttig materiaal eindeloos. Het begint allemaal met een camera. Bij de start van de cursus (foto A) heb je die niet meteen nodig: we adviseren je graag over een budgetvriendelijke aankoop met optimale mogelijkheden! Naarmate je doorstroomt naar meer gespecialiseerde themamodules, gebruiken we soms minder bekende hulpmiddelen die je tijdens de lessen kan uitproberen. Hiermee kan je in elke specialisatie een stap verder gaan, zonder meteen te moeten investeren in een item dat je maar een enkele keer wil gebruiken.

In onze fotostudio’s beschikken we over professioneel flitsmateriaal, achtergrondkarton, verschillende soorten softboxen of reflectoren, flitsmeters, ... voor optimale creatieve resultaten tijdens de lessen. Je kan er ook een Tilt-en-Shift-objectief (Nikon en Canon) gebruiken waarmee je het scherptevlak in een verrassende richting kan sturen. Dit objectief is ook bijzonder handig in  de module architectuur-fotografie.

Andere betaalbare accessoires op onze uitleenlijst zijn filters voor de flits of de camera met adaptor, macro-tussenringen (Nikon en Canon), triggers (dit zijn zenders en ontvangers om de camera en/of flits op afstand te ontsteken) en flitsparaplu’s voor zacht licht met jouw externe reportageflitser.

Het digitale luik van de fotografie betreft het bewerken van beelden. De mogelijkheden hiervan zijn nog uitgebreider dan bij de opname! Om dit onder de knie te krijgen, gebruiken we in de verwerkingsmodules de twee fotografie-paradepaardjes van Adobe: Lightroom en Photoshop. Deze super-programma’s staan op onze computers.