OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Aanpastechnieken

Deze module richt zich vooral op de technieken van het aanpassen van confectiekleding aan de maten van de persoon, ter voorbereiding van de retouche zelf. Geen goed resultaat zonder een goede voorbereiding. Het is dan ook belangrijk alles nauwkeurig af te meten en te noteren op een werkfiche vooraleer de retouche wordt uitgevoerd door jezelf of door een retoucheuse. Je maakt kennis met de verschillende maatsystemen en leert hoe een passend kledingstuk moet ogen, rekening houdend met de lichaamshouding en de lichaamsbouw. Je maakt het kledingstuk op maat door lengte- , breedte- en evenwichtsmaten af te spelden. 

Interessant voor zelfstandige naaisters, retoucheuses en verkoopsters die net dat tikkeltje meer service en advies aan hun klanten willen bieden. 

Inschrijvingen

Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden.

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD
Standaard: € 90
Gedeeltelijke vrijstelling: € 27
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL
Verplicht lesmateriaal: € 7

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze cursus heb je enige voorkennis nodig van naaien.
Je hoeft geen vrijstellingsproef af te leggen.

Is Nederlands niet je moedertaal en kan je niet naaien, dan heb je best een deelcertificaat 2.2 Nederlands behaald om te kunnen starten in een naaicursus. Kan je al wat naaien, dan kan je aan de opleiding Naaien beginnen met een deelcertificaat 1.2 Nederlands.

Aan de hand van het structuurschema hieronder kan je nagaan in welke modules je kan instappen zonder voorkennis. Alle modules zonder pijl aan de rechterkant zijn instapvrij. Zie je aan de rechterkant van een module een pijl? Dan moet je eerst de module links ervan volgen.