OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Atelier: ontwikkel een optimale workflow als fotograaf

De lesmodule Atelier: ontwikkel een optimale workflow als fotograaf is interessant voor wie zich ingeschreven heeft voor een themamodule en al Verwerking A en Verwerking B gevolgd heeft, maar nog worstelt met de selectie en de bewerking van eigen beelden.

Tijdens de les laad je de beelden in die je gemaakt hebt in de themamodule (die je parallel volgt). Soms krijg je ook het werk van een andere fotograaf. Je maakt een selectie en daarna bewerk je deze selectie. Je gebruikt hiervoor vooral Lightroom en, indien nodig, Photoshop.

In deze module sta je er niet alleen voor: je werkt soms samen met andere cursisten om tot een optimale selectie te komen. Je leert ook zien wat zeker goed moet zitten tijdens het fotograferen en wat je nog kan verbeteren in nabewerking, op welke manier je een beeld sterker kan maken in Lightroom of Photoshop.

Bij deze stappen word je begeleid door de aanwezige leerkracht. Zo leer je je eigen voorkeuren en je eigen stijl kennen. Immers, eens een beeld uit de camera komt, zal de bewerking nog zeer bepalend zijn voor de sfeer in het beeld. Dit maakt een groot deel uit van je eigen stijl als fotograaf.

Je leert ook oplossingen vinden voor de moeilijkheden die je tegenkomt. Photoshop is een veelzijdig programma dat nog altijd wordt aangepast zodat je niet alles vooraf kan kennen.

We staan ook stil bij de presentatie. Hoe komen je beelden het best tot hun recht? Via een afdruk, digitale presentatie, een boek … ? We onderzoeken het samen.

Het voordeel van deze module is, dat je het werk dat je anders thuis doet, nu in de klas kan doen, maar dan wel onder begeleiding. Wie een eigen laptop heeft, kan tijdens de les hierop werken.

Bijzonderheden:

Dit is een atelier: iedereen werkt zelfstandig, maar krijgt begeleiding van de aanwezige leerkracht. Ook eigen werk (los van de themamodule) kan aandacht krijgen.

Deze module loopt over een heel schooljaar en vindt plaats om de veertien dagen.

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Atelier: ontwikkel een optimale workflow als fotograaf waarvoor je je online kan inschrijven.

Zijn de inschrijvingen voor deze cursus al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden? Vul het formulier via deze link in. We contacteren je zodra deze cursus opnieuw wordt gepland.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD
Standaard: € 120
Gedeeltelijke vrijstelling: € 24
Volledige vrijstelling: € 0

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving.

We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig. Bij voorkeur heb je de modules Verwerking A en Verwerking B gevolgd.