OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Basis koken

Je leert de basisbeginselen van het koken en elementaire kooktechnieken.

Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken.

Wat leer je?

  • de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, kopen en gebruiken
  • de voedingsdriehoek gebruiken
  • de recepten correct lezen
  • snijtechnieken toepassen op groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte
  • hoeveelheden afmeten en wegen
  • basiskooktechnieken onder begeleiding uitvoeren zoals koken, bakken, braden, stoven met vlees, vis, gevogelte, groenten, aardappelen, deegwaren en rijst
  • organiseren en werkvolgorde van het recept toepassen
  • milieu- en hygiëneregels in acht nemen

Inschrijvingen

 

 

 

 

Prijs

 

Info

 

Voorkennis

 

Volledige of gedeeltelijke vrijstelling van betaling van het inschrijvingsgeld

Kom je in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke vrijstelling van betaling van het inschrijvingsgeld? Kijk dit even na op de website van de Vlaamse Overheid.

Opleidingscheques

Deze module kan niet betaald worden met opleidingscheques. 

Educatief verlof

Deze cursus komt niet in aanmerking voor educatief verlof.