OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Boekhoudkundig assistent

Werk je graag met cijfers? Ben je zorgvuldig en precies? Dan spreekt onze opleiding Boekhoudkundig assistent je vast en zeker aan!

In deze veelzijdige opleiding komen verschillende aspecten aan bod:

 • Je krijgt een brede economische vorming.
 • Je leert de financiële administratie bij aankoop en verkoop afhandelen en inboeken.
 • Je verwerft een basiskennis van algemene financiële administratie, bv. de BTW-verplichtingen en fiscaliteit.
 • Je krijgt inzicht in aspecten van financieel beleid.
 • Je maakt kennis met basisaspecten van handels- en burgerlijk recht, zodat je een aantal functies en activiteiten in de onderneming en de maatschappij juridisch kan plaatsen.
 • Je verwerft ICT-vaardigheden in een zakelijke context.
 • Je breidt je competenties uit op het vlak van zakelijke communicatie: je maakt kennis met onthaal, interne en externe bedrijfscommunicatie en combineert sociale, communicatieve en administratieve vaardigheden met inzicht in bedrijfsstructuren.
 • Je verwerft een grondige kennis van alle Office-pakketten om zo in een handomdraai allerhande documenten, publicaties en presentaties op te stellen.
 • Je leert gegevensbestanden samenvoegen in een mailing.
 • Je leert snel en met 10 vingers typen.
 • Je leert brieven en mails correct opstellen.

In het laatste semester van je opleiding loop je stage in een zelfgekozen bedrijf, KMO of bij een overheidsdienst. Heel wat afgestudeerde cursisten konden na hun stage aan de slag in hun stagebedrijf!

In combinatie met Aanvullende Algemene Vorming (= theorievakken) leidt de opleiding Boekhoudkundig assistent tot een diploma secundair onderwijs. Je kan de opleiding ook apart volgen.

Interesse? Contacteer ons via tko.administratie@cvoscala.be.

Inschrijvingen

Voor deze cursus kan je je niet online inschrijven. Contacteer ons via tko.administratie@cvoscala.be.

 

 

Prijs

Per lestijd betaal je 1,5 euro met een maximum van 300 euro inschrijvingsgeld per semester. Daarnaast betaal je per module voor cursusmateriaal. Het exacte bedrag hangt af van module tot module.

Je kan een vrijstelling van het inschrijvingsgeld krijgen met verschillende attesten van de VDAB, mutualiteit, het OCMW … Als werknemer kan je opleidingscheques aanvragen.

 

Info

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar tko.administratie@cvoscala.be.

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen voorkennis nodig.