OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Boekhoudkundig bediende

Werk je graag met cijfers? Ben je geconcentreerd, zorgvuldig en precies? Dan spreekt onze opleiding boekhoudkundig bediende jou wellicht aan!

In deze veelzijdige opleiding kom je met verschillende kennisdomeinen in contact:

  • als boekhoudkundige bediende verwerf je een brede economische achtergrond;
  • je leert de financiële administratie van de aankoop- en verkoopverwerkingen afhandelen en inboeken;
  • je verwerft een basis rond algemene financiële administratie, bv. de BTW-verplichtingen en werking van de fiscaliteit;
  • je krijgt inzicht in aspecten van financieel beleid;
  • je maakt kennis met basisaspecten van burgerlijk- en handelsrecht, zodat je een aantal functies en activiteiten in de onderneming en de maatschappij juridisch kan plaatsen;
  • je verwerft ICT-vaardigheden in een zakelijke context;
  • je breidt je competenties uit op het vlak van zakelijke communicatie: je maakt kennis met onthaal, interne en externe bedrijfscommunicatie en combineert sociale, communicatieve en administratieve vaardigheden met inzicht in bedrijfsstructuren.

In het laatste semester van je opleiding volg je een stage in een zelf gekozen bedrijf, KMO of overheidsdienst. Heel wat afgestudeerde cursisten konden na hun stage aan de slag in hun stagebedrijf!

De opleiding boekhoudkundig bediende wordt ook aangeboden in combinatie van avond- en afstandsonderwijs. Voor de specifieke modules volg je ’s avonds les, andere algemene modules worden via afstandsonderwijs aangeboden. De leerstof verwerk je dan grotendeels thuis, onder digitale begeleiding van je leerkrachten. Daarnaast zijn er ook enkele korte lessen op zaterdagvoormiddag (1 keer per maand). Ook de stage gebeurt in een virtueel bedrijf van thuis uit.

In combinatie met Aanvullende algemene vorming (= theorievakken), leidt de opleiding boekhoudkundig bediende tot het diploma secundair onderwijs. De opleiding kan ook apart gevolgd worden.

Interesse? Contacteer joyce.de.groote@cvoscala.be of bel naar tel. 050 30 03 95.


Inschrijvingen

Voor deze cursus kan je niet online inschrijven, neem contact op met joyce.de.groote@cvoscala.be of bel naar tel. 050 30 03 95!

 

 

Prijs

Per lestijd betaal je €1,5 met een maximum van €300 inschrijvingsgeld per semester.
Daarnaast betaal je per module cursusmateriaal. Het exacte bedrag hangt af van module tot module.

Je kunt ook vrijstelling van inschrijvingsgeld krijgen met verschillende attesten van VDAB, mutualiteit, ocmw,… Als werknemer kun je opleidingscheques aanvragen.


 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen voorkennis nodig.


 

Meer info?

Contacteer joyce.de.groote@cvoscala.be of bel naar tel. 050 30 03 95.