OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Digitale fotografie

Digitale Fotografie 1

In deze cursus komen de basistechnieken van de fotografie aan bod. We leren je jouw camera goed in te stellen en helpen je schitterende foto's te maken. We bekijken eerst welke types digitale camera's er vandaag op de markt zijn, hoe zo'n camera werkt, welke onderdelen het bevat en wat de mogelijkheden zijn van het zoomobjectief. De eerste weken werken we in de automatische stand, maar schakelen daarna over naar de P-stand en de halfautomatische standen. Zo kan je belangrijke functies in de camera zelf instellen om mooie en vooral creatieve foto's te kunnen maken. Je leert onder meer de belichting, de autofocus en de witbalans (kleurweergave) in te stellen.

Digitale Fotografie 2

In deze praktijkgerichte cursus leer je met lampen, daglicht of flitslicht creatieve foto’s maken. Diverse onderwerpen komen aan bod, zoals: personen, landschappen, interieurs en macro. De nieuw aangeleerde technieken worden op locatie of in de fotostudio van de school uitgeprobeerd. In de zonnige maanden zal je onder meer bijzondere landschapsfoto’s leren maken met fotografische filters zoals polarisatiefilters, grijsfilters of infrarood-doorlaatfilters. In de donkere maanden fotograferen we gebouwen, straten en pleinen met weinig licht. Regelmatig trekken we naar de fotostudio voor het maken van professionele portretfoto’s en voor macro- en productfotografie. 

Digitale Fotografie 3

In deze cursus maken we bijzonder originele portret- en landschapsfoto's en wagen we ons aan interessante fotografische technieken:
Zwart-wit fotografie, toegepast op landschappen en portretten.
Bijzondere portretten: met onder andere film noir, high key en low key belichtingsstijlen.
Originele groepsfoto's: koppels, gezinnen, families en grote groepen.
Tekenen en schilderen met licht.
Hogesnelheidsfotografie: fotograferen van waterdruppels, ballonnen, brekende voorwerpen...
Tijdsopnames (timelapse): de wereld aan een sneltempo.
Straffe panorama's: van 360° tot sferische panoramafoto's.
Fotograferen op reis: bijzondere landschapsfoto's, verrassende foto's van steden en monumenten, geotagging,...

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop om een overzicht van alle cursussen en alle lesmomenten te zien. Maak bovenaan gebruik van de filteropties om jouw voorkeuren zichtbaar te maken.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD
Standaard: € 90
Gedeeltelijke vrijstelling: € 18
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL

Verplicht extra lesmateriaal (regio Oostende - Torhout - Roeselare): € 28

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor meer informatie betreffende de voorkennis neem je contact op met dirk.poppe@cvoscala.be.