OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Fietshersteller 2

Fietshersteller 2 omvat de modules Onderhoud fietsen en Geavanceerde fietstechnologie.

Onderhoud fietsen

Je leert fietsen  (en rolstoelen, gocarts, aanhangwagentjes …) volgens de constructeursvoorschriften volledig onderhouden. Je leert de fietsen voorbereiden, smeren, demonteren, controleren, afstellen en testen. We hebben ook aandacht voor de administratieve afhandeling en hoe je verslag uitbrengt aan collega’s en klanten. Je leert daarnaast je werkplek en gereedschappen opruimen en onderhouden en het afval correct sorteren.

Geavanceerde fietstechnologie

Je leert omgaan met materialen, onderdelen en systemen die complexer zijn dan deze die in de andere modules van de opleiding aan bod komen. Voor alle fietstypes is er een continue evolutie in de systemen van aandrijving, remmen, versnellingen, verlichting en accessoires. Ook de materialen waaruit ze vervaardigd zijn, veranderen. Hydraulische systemen (zadelpen, remmen, vorken …), elektronische en volautomatische versnellingsapparaten, tubeless banden … zijn niet meer weg te denken uit de fietsherstelplaats en komen aan bod in deze module. Je leert bij deze complexe systemen en onderdelen storingen opsporen en oplossen alsook onderhoud en herstellingen uitvoeren. Daarnaast leer je in functie van deze werkzaamheden de kosten ramen, het werk aan klanten en collega’s rapporteren en administratie afhandelen. Ten slotte leer je je werkplek en gereedschappen opruimen en onderhouden en het afval correct sorteren.

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Fietshersteller 2 waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD
Standaard: € 180
Gedeeltelijke vrijstelling: € 36
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL
Verplicht lesmateriaal: € 38

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving.

We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Structuurschema Fietshersteller