OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

ICT Programmeren

De opleiding ICT programmeren focust voornamelijk op twee domeinen:

  • je leert strategieën uitwerken en toepassen om informatie te analyseren, te structureren, te beheren en toegankelijk te maken, als voorbereiding op het programmeren;

  • aansluitend leer je in een specifieke ontwikkelomgeving programma’s ontwikkelen en broncode schrijven en aanpassen. 

De opleiding is zo opgebouwd dat je eerst inzicht verwerft in de processen achter het computationeel denken en vervolgens deze inzichten toepast in een specifieke ontwikkelomgeving met als doel zelfstandig een zelf gekozen programmeerproject te realiseren.

Veiligheid en probleemoplossend vermogen vormen een rode draad doorheen de hele opleiding en doorheen alle modules. Leergierigheid en nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van ICT op het vlak van programmeren zijn in deze opleiding belangrijke attitudes.

De opleiding ICT programmeren kan tevens als een opstap beschouwd worden voor de beroepsopleidingen in het hoger (beroeps-)onderwijs.

In combinatie met Aanvullende algemene vorming (= theorievakken), leidt de opleiding ICT Programmeren tot het diploma secundair onderwijs. De opleiding kan ook apart gevolgd worden. De opleiding ICT programmeren kan tevens als een opstap beschouwd worden voor de beroepsopleidingen in het hoger (beroeps-)onderwijs.

Inschrijvingen

Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven, neem contact op met tweedekansonderwijs@cvoscala.be of bel naar tel. 050 300 395!

 

 

Prijs

Per lestijd betaal je €1,5 met een maximum van €300 inschrijvingsgeld per semester.
Daarnaast betaal je per module cursusmateriaal. Het exacte bedrag hangt af van module tot module.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.
Je hoeft geen vrijstellingsproef af te leggen.