OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Interieurbouwer

Interieurbouwer omvat de modules Vervaardiging interieurelementen plaatmateriaal, Vervaardiging interieurprojecten en Plaatsing interieurprojecten.

Vervaardiging interieurelementen plaatmateriaal (120 lestijden)

Je leert enkelvoudige, vrijstaande interieurelementen, zoals een bureau, dressoir, schoenenkast, tafel …, vervaardigen, samenstellen en afwerken. Deze elementen worden overwegend vervaardigd uit plaatmateriaal.
Hierbij plan je je eigen werkzaamheden en houd je een logische werkvolgorde aan. Je volgt de richtlijnen met oog voor kwaliteit en een degelijke afwerking.

We schenken ook aandacht aan de veiligheid, gezondheid, hygiëne, het transport en de opslag van goederen.

Vervaardiging interieurprojecten (120 lestijden)

Je leert interieurinrichtingen vervaardigen, zoals keukens, dressings wandkasten ... Hierbij vertrek je van gehelen die in relatie staan tot elkaar. Je schenkt extra aandacht aan de richting van de vezel of printstructuren, de opbouw en aanbouw van de verschillende elementen, de manier van samenstellen en eventuele verlijming en verbindingsmiddelen, alsook het nodige beslag. 

Je leert hoe je complicaties bij de plaatsing van interieurinrichtingen kan vermijden: plinten, toestop, ophangsystemen, demonteerbare beslagen, warmte-afvoerkanalen, voorzieningen voor elektriciteit en sanitair en de koppeling van elementen.

Plaatsing interieurprojecten (80 lestijden)

Je leert interieurprojecten, zoals keukens, dressings, wandkasten, winkelinrichtingen, plaatsen. Je leert hierbij je eigen werkzaamheden plannen, opmeten, uitpassen en de interieurprojecten verankeren met het gebouw of eventuele andere elementen. Zowel staande opstellingen als hangende opstellingen komen aan bod. 

Je houdt hierbij een logische werkvolgorde aan en voert de plaatsing uit volgens de vereisten, met oog voor detail en duurzaamheid. Kwaliteit en een degelijke afwerking staan hierbij centraal. 

In deze module schenk je extra aandacht aan de afwerking waarbij je rekening houdt met de andere vakmannen die betrokken zijn bij je interieurprojecten, zoals een schilder, elektricien, loodgieter of steenkapper.

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Interieurbouwer waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD

Vervaardiging interieurelementen plaatmateriaal
Standaard: € 180

Gedeeltelijke vrijstelling: € 36
Volledige vrijstelling: € 0

Vervaardiging interieurprojecten
Standaard: € 180

Gedeeltelijke vrijstelling: € 36
Volledige vrijstelling: € 0

Plaatsing interieurprojecten
Standaard: € 120
Gedeeltelijke vrijstelling: € 24
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL

Vervaardiging interieurelementen plaatmateriaal
Verplicht lesmateriaal: € 38

Vervaardiging interieurprojecten
Verplicht lesmateriaal: € 38

Plaatsing interieurprojecten
Verplicht lesmateriaal: € 38

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving.

We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Om in te stappen in Interieurbouwer heb je een deelcertificaat van de modules Machinale houtbewerking en Werkvoorbereiding houtbewerking nodig.

Structuurschema Interieurbouwer