OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

IoT-workshop met Raspberry Pi en ESP32 deel 1 (Start to program)

Heb je Raspberry Pi programmeren met Python en MicroPython voor microcontrollers succesvol doorlopen, en wil je nog meer doen met je Raspberry Pi en je ESP32? Hou je van een uitdaging? Dan is deze cursus precies voor jou.

In deze cursus realiseer je je gedroomde domotica, robotica of ander project. Je zet een uitgebreid server-client-netwerk op met de Raspberry Pi als centrale server, die enerzijds communiceert met verschillende ESP32-modules en anderzijds communiceert met de gebruiker.

Op de Raspberry Pi maak je een webapplicatie waarmee je door middel van websockets, in real time de meetwaarden van de sensoren in een gebruikersvriendelijke interface weergeeft op een smartphone, tablet of pc en waarmee je de betreffende poorten van de ESP32-modules kan sturen.

Voor de voeding van de ESP32-modules maak je wellicht gebruik van batterijen. Je leert de nodige batterijcapaciteit berekenen aan de hand van verschillende vereisten. Mogelijk wil je de batterijen opladen aan de hand van zonne-energie. Ook dit maakt deel uit van de opleiding. Je bepaalt aan de hand van de locatie en de energiebehoefte de vereiste capaciteit aan zonnecellen zodat de ESP32-modules zorgeloos operationeel blijven.

Al deze technologieën leer je aan de hand van praktische projecten.

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten IoT workshop met Raspberry Pi en ESP32 deel 1 waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD

Standaard: € 90
Gedeeltelijke vrijstelling: € 18
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL

Verplicht lesmateriaal: € 3

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving.

We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Om in te stappen in IoT-workshop met Raspberry Pi en ESP32 deel 1 (Start to program) heb je een deelcertificaat van de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten nodig.

Als je slaagt voor een vrijstellingsproef, kan je hiervoor een vrijstelling krijgen.