OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

IoT-workshop met Raspberry Pi en ESP32 deel 2 (Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten)

Op basis van al de kennis uit voorgaande modules realiseer je een eigen domotica, robotica, CNC of ander project.

Enkele ideeën van projecten:

  • Je kan ervoor zorgen dat je de verlichting thuis niet alleen aan en uit kan zetten of dimmen met een knop aan de muur, maar dat je dit ook kan doen met je smartphone, tablet of pc: Raspberry Pi als centrale server, ESP32 voor het sturen van een elektronische dimmer op 220V.
  • Je kan op dezelfde manier stopcontacten sturen vanop afstand of een stopcontact instellen met timer, de temperatuur meten in elke kamer, de thermostaat in elke kamer sturen, de stand van je waterput monitoren …
  • Niet alle planten hebben evenveel water of meststof nodig. Je kan een netwerk opzetten waarmee je het bewateren van individuele planten beheert vanaf je smartphone, tablet of pc. Met ESP32 meet je de temperatuur en vochtigheid van de aarde en met een IR-sensor de mate waarin een plant uitdroogt. Aan de hand van deze informatie stuur je de bewatering van de plant.
  • Een eigen robot maken die je vanop afstand programmeert of stuurt.
  • Een CNC-machine maken waarmee je hout, kunststof of lichte metalen bewerkt.
  • Een 3D-printer maken.

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten IoT workshop met Raspberry Pi en ESP32 deel 2 waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD

Standaard: € 90
Gedeeltelijke vrijstelling: € 18
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL

Verplicht lesmateriaal: € 3

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving.

We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Om in te stappen in IoT-workshop met Raspberry Pi en ESP32 deel 2 (Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten) heb je een deelcertificaat van de modules Aan de slag met ICT, E-communicatie, internet en online diensten en Raspberry Pi programmeren met Raspberry Pi en ESP32 deel 1 (Start to program) nodig.

Als je slaagt voor een vrijstellingsproef, kan je hiervoor een vrijstelling krijgen.