OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Navigeren met de smartphone/iPhone (Eenvoudige content aanmaken)

Er bestaan allerlei navigatie-apps voor je smartphone/iPhone waarvan er een aantal in deze cursus besproken worden. De meeste apps kan je ook zonder internetverbinding gebruiken. Met deze offline apps kan je surfcapaciteit besparen en kan je ook werken waar je geen bereik hebt.

Je krijgt tips over nuttige accessoires die je kan gebruiken wanneer je wandelt of fietst, zoals bijvoorbeeld een fietshouder en powerbank.

Er zijn verschillende manieren waarop je toestel je locatie kan vinden: via satelliet, wifi en mobiel internet. In deze cursus leer je hoe je die verschillende locatieservices kan gebruiken.

Google Maps is misschien wel de meest bekende navigatie-app. Met deze app kan je met de auto, de fiets, te voet of met het openbaar vervoer navigeren. Met deze app kan je gratis kaarten downloaden om ze offline te kunnen gebruiken.

In deze cursus leer je ook een kompas gebruiken en routes maken op voorhand om ze vervolgens op je smartphone op te slaan. Je kan die routes ook op je pc maken en ze doorsturen naar en opslaan op je smartphone. Je leert ook hoe je je geparkeerde auto of fiets kan terugvinden.

Je leert hoe je met je smartphone of iPhone kan betalen aan een parkeerautomaat.

Naast Google Maps bestaat Waze. Deze app maakt de beste routes die gebaseerd zijn op de huidige verkeerssituatie en de meldingen  van andere Wazers. Waze berekent automatisch een nieuwe route als de verkeerssituatie verandert. De app laat je ook snel een bericht (ETA) sturen om je real-time rit- en aankomsttijd door te geven aan de personen met wie je hebt afgesproken.

Met MAPS.ME krijg je onmiddellijke toegang tot gedetailleerde kaarten van alle landen, waar ter wereld je ook bent! Hierbij is geen internetverbinding vereist. Deze app is heel gemakkelijk te gebruiken als wandel-gps op je smartphone of iPhone. Met Google Maps kom je tegenwoordig behoorlijk ver, maar echt voor wandelaars is het (nog) niet. Eenmaal je in bosgebied komt of wanneer er enkel wandelpaden zijn, kom je met Google Maps wel eens in de problemen. En dan is MAPS.ME een goede oplossing. Deze app is ook interessant voor fietsnavigatie zonder internet.

Met RunnerMaps leer je hoe je zelf een route kan uittekenen en exporteren naar je smartphone of iPhone zodat je deze route kan wandelen of fietsen.

Fietsknoop is de ideale app om je route te maken aan de hand van fietsknooppunten in Nederland, België en de grensstreek van Duitsland. Het is een interactieve routeplanner met synchronisatie tussen de website en app.

Wandelknooppunt is dan weer de perfecte app om routes te maken aan de hand van wandelknooppunten in Vlaanderen.

Voorkennis: vlot kunnen werken met een smartphone of iPhone

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Navigeren met de smartphone/iPhone waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD

Standaard: € 90
Gedeeltelijke vrijstelling: € 18
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL

Verplicht lesmateriaal: € 3

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving.

We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Om in te stappen in Navigeren met de smartphone/iPhone (Eenvoudige content aanmaken) heb je een deelcertificaat van de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten nodig. We raden je wel aan om al vlot met je smartphone of iPhone te kunnen werken.

Als je slaagt voor een niveautest, kan je hiervoor een vrijstelling krijgen.