OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Onderhoud fietsen & Geavanceerde fietstechnologie

In deze module leert men fietsen en aanverwanten (rolstoel, gocart, aanhangwagentje, …) volgens constructeursvoorschriften volledig onderhouden.
Fietsen en aanverwanten worden daarbij voorbereid, gesmeerd, gedemonteerd, gecontroleerd, afgesteld en getest. Er is daarnaast ook aandacht voor de administratieve afhandeling en het rapporteren van het eigen werk aan collega’s en klanten. Men leert tevens zijn werkplek en de gereedschappen opruimen, onderhouden en afval correct sorteren.

In deze module leert men omgaan met materialen, onderdelen en systemen die complexer zijn dan deze die in de andere modules van de opleiding aan bod komen.
Voor alle fietstypes is er een continue evolutie in de systemen van aandrijving, remmen, versnellingen, verlichting en accessoires. Ook de materialen waaruit ze vervaardigd zijn veranderen. Hydraulische systemen (zadelpen, remmen, vorken, …), elektronische en volautomatische versnellingsapparaten, tubeless banden, … zijn niet meer weg te denken uit de fietsherstelplaats en komen aan bod in deze module. 

Men leert bij deze complexe systemen en onderdelen storingen opsporen en oplossen alsook onderhoud en herstellingen uitvoeren. Daarnaast leert men in functie van deze werkzaamheden de kosten ramen, het werk rapporteren aan klanten en collega’s, het afhandelen van de administratie, het opruimen en onderhouden van de werkplek en gereedschappen en het correct sorteren van afval.

 

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Onderhoud fietsen & Geavanceerde fietstechnologie waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD
Standaard: € 180
Gedeeltelijke vrijstelling: € 36
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL

Verplicht € 38

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.
Je hoeft geen vrijstellingsproef af te leggen.