OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Polyvalent administratief medewerker

In deze opleiding leer je mailverkeer, briefwisseling en andere zakelijke documenten verwerken, voorbereiden en (zowel inhoudelijk als grafisch) vormgeven. Je verwerft een grondige kennis van alle Office-pakketten om zo in een handomdraai allerhande documenten, publicaties en presentaties op te stellen. Je leert ook gegevensbestanden samenvoegen in een mailing. Daarnaast leer je het secretariaat organiseren en, afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, ook het eerste (telefonisch) onthaal van klanten en partners verzorgen. Frans en Engels leer je gebruiken in elementaire zakelijke contexten. 

Na je opleiding kan je:

 • je eigen werkzaamheden plannen;
 • instructies in verband met gezondheid, milieu, welzijn en kwaliteit uitvoeren;
 • het onthaal verzorgen;
 • in het Nederlands en in een eerste en tweede moderne vreemde taal communiceren;
 • brieven en mails correct opstellen;
 • vlot met Word, Excel, Access, Publisher, PowerPoint en andere bedrijfsgerichte ICT-toepassingen werken;
 • de post en het archief verzorgen;
 • administratieve en logistieke taken uitvoeren;
 • boekhoudkundige taken uitvoeren;
 • juridische aspecten van handelsrecht en burgerlijk recht opzoeken;
 • met allerhande kantoorapparatuur werken;
 • snel en met 10 vingers typen;
 • een vergadering voorbereiden.

In het laatste semester van je opleiding volg je een stage in een zelfgekozen bedrijf, KMO of bij een overheidsdienst. Heel wat afgestudeerde cursisten konden na hun stage aan de slag in hun stagebedrijf!

Is het moeilijk voor jou om naar de lessen komen omdat je al werk hebt of ver van de school woont? We bieden de opleiding Polyvalent administratief medewerker ook in afstandsonderwijs aan. Je verwerkt de leerstof grotendeels onder digitale begeleiding van onze leerkrachten. Daarnaast zijn er enkele korte lessen op zaterdagvoormiddag (1 keer per maand).

In combinatie met Aanvullende Algemene Vorming (= theorievakken) leidt de opleiding Polyvalent administratief medewerker tot een diploma secundair onderwijs. Je kan de opleiding ook apart volgen.

Interesse? Contacteer ons via tko.administratie@cvoscala.be.

Inschrijvingen

Voor deze cursus kan je je niet online inschrijven. Contacteer ons via tko.administratie@cvoscala.be.

 

 

Prijs

Per lestijd betaal je 1,5 euro met een maximum van 300 euro inschrijvingsgeld per semester. Daarnaast betaal je per module voor cursusmateriaal. Het exacte bedrag hangt af van module tot module.

Je kan een vrijstelling van het inschrijvingsgeld krijgen met verschillende attesten van de VDAB, mutualiteit, het OCMW … Als werknemer kan je opleidingscheques aanvragen.

 

Info

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar tko.administratie@cvoscala.be.

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen voorkennis nodig.

 

Meer info?

Contacteer joyce.de.groote@cvoscala.be of bel naar tel. 050 30 03 95.