OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Portugees 1

Ben je gecharmeerd door Portugal, Brazilië of een ander Portugeestalig land ?
Ben je van plan naar een Portugees land te reizen of te emigreren ?
Misschien heb je wel een buitenverblijf in Portugal, Kaapverdië, … en wil je kunnen deelnemen aan het dagdagelijkse leven ?
Wil je kunnen babbelen met Portugeestaligen ?
Ben je gewoon geïnteresseerd in de Portugese taal ?

De cursus Portugees snel en praktisch biedt voor elk wat wils en wordt georganiseerd in 2 delen : een blok contactonderwijs en een blokje afstandsonderwijs.

Tijdens de contactmomenten ligt de nadruk op de mondelinge communicatie en worden taalstructuren in verschillende, praktische situaties ingeoefend. Er is aandacht voor de moeilijkere aspecten van de taal en is er de mogelijkheid om hulp te krijgen bij problemen die men heeft ondervonden tijdens het maken van de onlineoefeningen.

Het blokje afstandsonderwijs gebeurt via het leerplatform van ons centrum en bestaat uit het maken van verschillende opdrachten zoals bv. het individueel verwerken van de grammatica en woordenschat nodig om de mondelinge communicatie vlot te laten verlopen, het invullen van een aanmeldingsformulier voor een online-aankoop, een korte mail schrijven, etc. Beschouw het als het traditionele huiswerk dat nodig is om een taal te verwerven, in een nieuwe omgeving gegoten. Door het afstandsonderwijs kan men ook bepalen hoe ver men wilt gaan in het beheersen van de taal en kan men gaan oefenen op datgene waar men problemen mee ervaart.

Inschrijvingen

Op https://www.cvoaltus.be/nl/opleidingen/18/talen vind je het aanbod en kan je je online inschrijven.

 

 

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

Regio Brugge

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 185 voor de jaarcursussen. Via ons leerplatform ontvang je gratis heel wat extra leerstof! Zijn niet inbegrepen: eventuele (hand)boeken, dvd’s en extra gebruiksmaterialen. Die kan je aankopen via het secretariaat vanaf 1 september.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.
Je hoeft geen vrijstellingsproef af te leggen.

De officiële naam van deze module is Breakthrough A of 1.1.
In het Europees referentiekader is dit niveau A1.