OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Retouchetechnieken

Kleding die je in de winkel hebt gekocht, past vaak niet helemaal perfect. In de module Retouchetechnieken leer je de kneepjes van het vak om rokken, broeken, jurken ... te verkorten en op maat aan te passen. Denk maar aan een broek die te wijd is in de taille.

Volgende technieken worden aangeleerd:

  • Aanpassen van zomen van rokken en jurkjes met of zonder voering, van broeken met enkele en dubbele inleg, van broeken met omslag tot met stootband (kostuumbroeken) en zomen met de hand genaaid ... 
  • Aanpassen van heupen en taille met verschillende soorten afwerkingen zoals een lendenband en beleg.
  • Afwerken van ritsen: blinde ritsen, broekritsen, enkelzijdige gestikte ritsen ...
  • Verkorten van mouwen en zoom van een gevoerd tailleurjasje of verkorten van mouwen van sportieve jasjes met tricotboord.  
  • Tenslotte leer je de retouches uitvoeren met een werkfiche.

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Retouchetechnieken waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD
Standaard: € 180
Gedeeltelijke vrijstelling: € 36
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL
Verplicht lesmateriaal: € 7

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.
Je hoeft geen vrijstellingsproef af te leggen.

Is Nederlands niet je moedertaal en kan je niet naaien, dan heb je best een deelcertificaat 2.2 Nederlands behaald om te kunnen starten in een naaicursus. Kan je al wat naaien, dan kan je aan de opleiding Naaien beginnen met een deelcertificaat 1.2 Nederlands.

Aan de hand van het structuurschema hieronder kan je nagaan in welke modules je kan instappen zonder voorkennis. Alle modules zonder pijl aan de rechterkant zijn instapvrij. Zie je aan de rechterkant van een module een pijl? Dan moet je eerst de module links ervan volgen.