OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Secretariaatsmedewerker / Commercieel bediende

In deze opleiding leer je mailverkeer, briefwisseling, en andere zakelijke documenten verwerken, voorbereiden en (zowel inhoudelijk als grafisch) vormgeven. Daarnaast beheer je het secretariaat en verzorg je, afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, ook het eerste onthaal (ook telefonisch) van klanten en partners. Ook Frans en Engels leer je hanteren in elementaire zakelijke contexten.

Na je opleiding kan je:

  • eigen werkzaamheden plannen.
  • instructies in verband met gezondheid, milieu, welzijn en kwaliteit uitvoeren.
  • het onthaal verzorgen.
  • in het Nederlands en in een eerste en in een tweede moderne vreemde taal communiceren.
  • de post en het archief verzorgen.
  • administratieve en logistieke taken uitvoeren.
  • met ICT binnen bedrijfsgerichte toepassingen werken.
  • boekhoudkundige taken uitvoeren.
  • juridische aspecten van burgerlijk recht, handelsrecht en van sociaal recht opzoeken.

In het laatste semester van je opleiding volg je een stage in een zelf gekozen bedrijf, KMO of overheidsdienst. Heel wat afgestudeerde cursisten konden na hun stage aan de slag in hun stagebedrijf!

Heb je al werk of woon je ver uit de buurt, waardoor je je niet zo vlot naar school kan verplaatsen? De opleiding secretariaatsmedewerker wordt ook aangeboden in afstandsonderwijs. Je verwerkt de leerstof grotendeels, onder digitale begeleiding van onze leerkrachten. Daarnaast zijn er ook enkele korte lessen op zaterdagvoormiddag (1 keer per maand). Ook de stage gebeurt in een virtueel bedrijf van thuis uit.

In combinatie met Aanvullende algemene vorming (= theorievakken), leidt de opleiding secretariaatsmedewerker tot het diploma secundair onderwijs. De opleiding kan ook apart gevolgd worden.

Interesse? Contacteer joyce.de.groote@cvoscala.be of bel naar tel. 050 30 03 95!

 


Inschrijvingen

Voor deze cursus kan je niet online inschrijven, neem contact op met joyce.de.groote@cvoscala.be of bel naar tel. 050 30 03 95!

 

 

Prijs

Per lestijd betaal je €1,5 met een maximum van €300 inschrijvingsgeld per semester. Daarnaast betaal je per module cursusmateriaal. Het exacte bedrag hangt af van module tot module.

Je kunt ook vrijstelling van inschrijvingsgeld krijgen met verschillende attesten van VDAB, mutualiteit, ocmw,… Als werknemer kun je opleidingscheques aanvragen.


 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen voorkennis nodig.


 

Meer info?

Contacteer joyce.de.groote@cvoscala.be of bel naar tel. 050 30 03 95.