OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Sociale media met tablet en smartphone 1 (E-Services)

In deze module leer je werken met enkele populaire social media-apps:

Facebook en Messenger
Heel wat gebruikers plaatsen regelmatig foto’s of filmpjes van hun activiteiten op Facebook. Wil je ook graag foto’s en/of filmpjes van je kinderen en/of kleinkinderen laten zien? In deze cursus leer je hoe je Facebook op een veilige manier kan gebruiken. Je leert je privacy-instellingen aanpassen, zodat je zelf de controle hebt over de gegevens die je met Facebook deelt. Je leert ook hoe je gratis berichten kan versturen via de populaire app Facebook Messenger.

Initiatie video- en fotobewerking
Op sociale media vind je leuke filmpjes en foto’s. Hoe je zelf zo’n grappige  afbeeldingen en video’s met gepersonaliseerde tekst en leuke animaties maakt, kom je in deze module te weten.

Twitter
Met Twitter kunnen gebruikers korte berichtjes publiceren. Het is een sociaalnetwerksite waarbij mensen op elkaar kunnen reageren en elkaar kunnen volgen. Veel politici, artiesten, sporters en andere mediafiguren hebben een Twitteraccount. 

Instagram
Instagram draait om foto's: van mooie natuurplaatjes tot kiekjes van de familie of het werk.  Je vrienden of (beroemde) mensen delen hun nieuws (huwelijken, geboortes) meer en meer via Instagram. Ze gebruiken hierbij vaak filters. Met deze instellingen maak je een foto net wat helderder, kleurrijker of donkerder.

Snapchat
Een gekke foto of een filmpje sturen naar iemand zonder dat je beelden verder verspreid worden? Dat kan met Snapchat. Voordat je een foto of een filmpje maakt, kan je een filter toevoegen. Zo geef je jezelf bijvoorbeeld konijnenoortjes en een snuitje. Je maakt een rare selfie, stuurt die naar een of meerdere vrienden en vervolgens verdwijnt de foto weer. Handig toch?

Pinterest
Een zoekmachine met foto’s en afbeeldingen om allerlei creatieve ideeën te ontdekken en die op te slaan in verschillende mappen. Zo vind je alles heel eenvoudig terug.

Tik Tok
Deze app is razend populair bij onze tieners. Wil jij als grootouder of ouder weten wat dit is zodat je korter op de bal kan spelen bij de kinderen?
Op TikTok kan je jezelf filmen terwijl je danst, zingt of playbackt. De video’s kan de maker vervolgens zelf bewerken met verschillende effecten. De filmpjes duren 15 tot 300 seconden. Nadat je het filmpje online plaatst, kunnen gebruikers van de app deze met elkaar delen, liken en reacties achterlaten. Je kan de filmpjes ook meteen delen op andere sociale media zoals Facebook.

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Sociale media met tablet en smartphone 1 (E-Services) waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD

Standaard: € 90
Gedeeltelijke vrijstelling: € 18
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL

Verplicht lesmateriaal: € 18

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving.

We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Om in te stappen in Sociale media met tablet en smartphone 1 (E-Services) heb je een certificaat van Start to ICT nodig.

Als je slaagt voor een niveautest, kan je hiervoor een vrijstelling krijgen.