OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Spaans 3 op reis

Deze module is bedoeld voor mensen die naar Spaanstalige landen op vakantie willen gaan en reeds een ‘Spaans op reis’ 2 of een niveau 1 Spaans hebben gevolgd of basiskennis hebben van de Spaanse taaL.

We bouwen verder op wat we reeds leerden in de vorige cursus en behandelen thema’s zoals : specifieke informatie vragen in het reisagentschap over excursies en bezienswaardigheden, een klacht formuleren bij de politie, wat te doen bij verlies van bagage in Spanje, een online of telefonische reservatie maken, de diensten van het hotel evalueren, kennismaken met Spaanse en Latijns-Amerikaanse gastronomie, de munteenheden in Centraal en Latijns-Amerika leren gebruiken, de Spaanstalige boodschappen in de luchthaven en in het vliegtuig begrijpen, de boot nemen, een citytrip samenstellen, een avontuurlijke eco trip met de rugzak ondernemen….
We leren ook over de typische Spaanse fiestas zoals de “Tomatina”, de “fiesta de la Rosa del azafrán”, de “Moros y Cristianos”, de “Fallas”, de “Romería del Rocío”, de “Sanfermines”, la “fiesta del Colacho”....
We behandelen ook culturele en gastronomische aspecten van verschillende streken van Spanje zoals Castilla-La Mancha, Cataluña, País Vasco, Andalucía, Extremadura, Galicia…..
Dankzij frequente spreekopdrachten overwin je je spreekangst en ga je een stuk vlotter spreken. Je luistert ook naar authentieke geluidsfragmenten. Zo geraak je vertrouwd met de juiste uitspraak en leer je Spaanstaligen vlotter begrijpen.
Grammatica komt uiteraard ook aan bod maar is geen doel op zich: het gaat om wat je nodig hebt om je uit de slag te kunnen trekken. Elke maand behandelen we één grammaticaal item zoals bijv. de pretérito perfecto compuesto om te kunnen vertellen aan je Spaanssprekende vrienden wat je die dag hebt gedaan.

Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je een groepsopdracht zoals een daguitstap samenstellen naar Toledo waarbij je gaat info opzoeken, een schriftelijk schema opstellen en daarna een mondelinge uitleg geven aan de medecursisten.

We gebruiken geen handboek. De cursus staat op het leerplatform en kan door de cursist worden afgeprint indien gewenst of bekeken via Ipad bijv.

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Spaans waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD
Standaard: €90
Gedeeltelijke vrijstelling: €18
Volledige vrijstelling: €0

LESMATERIAAL regio Brugge - Heist

Syllabus: €5

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Om in te stappen in Spaans 3 heb je een certificaat van Spaans Richtgraad 1 nodig.
Heb je geen certificaat van Spaans Richtgraad 1?
Aan de hand van een niveautest kan je hiervan worden vrijgesteld.

De officiële naam van deze module is Threshold 1 of 2.1.
In het Europees referentiekader is dit niveau B1-.


 

 

 

Volledige of gedeeltelijke vrijstelling van betaling van het inschrijvingsgeld

Kom je in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke vrijstelling van betaling van het inschrijvingsgeld? Kijk dit even na op de website van de Vlaamse Overheid.

Opleidingscheques

Deze module kan niet langer betaald worden met opleidingscheques.

Op de website van de VDAB vind je volgende informatie:

  • Wie komt er in aanmerking voor opleidingscheques?

  • Hoe bestel je opleidingscheques?

  • Voorwaarden

Vlaam opleidingsverlof (voorheen Educatief verlof)

Voor deze module kan je enkel nog Vlaams opleidingsverlof aanvragen indien je in 2018-19 al cursist Spaans was met educatief verlof. In dat geval kan je verder van deze incentive genieten tot en met 31 december 2021. Op de website Werk.be van de Vlaamse overheid vind je alle informatie betreffende het aanvragen van Vlaams opleidingsverlof.