OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Verstellen van kledij

Verstellen van kledij is een korte module in de opleiding huishoudhulp en wordt ook als losse module aangeboden binnen de opleiding Retouches. In slechts enkele lessen leer je de meest voorkomende herstellingen aan kledij uitvoeren.

Wat leer je in de module verstellen: 

  • leren werken met een naaimachine

  • eenvoudige herstellingen uitvoeren zoals vb een scheur of winkelhaak herstellen, zakken van broeken herstellen, knopen aannaaien, elastiek insteken, zomen herstellen (handnaaien en stikken)....


Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Verstellen van kleding (losse module bij Retouches) waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD
Standaard: € 60
Gedeeltelijke vrijstelling: € 12
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL
Verplicht lesmateriaal: € 7

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig. 
Je hoeft geen vrijstellingsproef af te leggen.

Is Nederlands niet je moedertaal en kan je niet naaien, dan heb je best een deelcertificaat 2.2 Nederlands behaald om te kunnen starten in een naaicursus. Kan je al wat naaien, dan kan je aan de opleiding Naaien beginnen met een deelcertificaat 1.2 Nederlands.

Aan de hand van het structuurschema hieronder kan je nagaan in welke modules je kan instappen zonder voorkennis. Alle modules zonder pijl aan de rechterkant zijn instapvrij. Zie je aan de rechterkant van een module een pijl? Dan moet je eerst de module links ervan volgen.