OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Werken met Lightroom 1 in 100% afstandsonderwijs (Start to create)

Lightroom Classic is voor veel fotografen het enige fotobewerkingsprogramma dat ze nodig hebben. Het is dan ook een krachtig programma met veel mogelijkheden om digitale foto's te organiseren, bewerken en publiceren.

De online cursus Fotobewerking met Lightroom is ideaal voor wie op eigen tempo dit veelzijdige programma voor een digitale workflow wil leren gebruiken. In de uitgebreide, professioneel opgenomen videolessen zal de leerkracht op een duidelijke en gestructureerde manier uitleg geven over alle modules van Lightroom Classic:

  • digitale foto- en videobestanden importeren en organiseren in de module Bibliotheek;
  • de belichting, kleuren en scherpte verbeteren, ruis verminderen, foto’s retoucheren, lensfouten corrigeren, foto’s samenvoegen tot HDR en panorama, filters simuleren, foto’s omzetten in zwart-wit en nog veel meer bewerkingen in de module Ontwikkelen;
  • foto’s op een wereldkaart plaatsen of weergeven in de module Kaart;
  • individuele foto’s en contactbladen afdrukken in de module Afdrukken;
  • publicaties maken, zoals een pdf-document of een fotoboek in de module Boek;
  • een video of presentatie maken in de module Presentatie;
  • een webgalerie samenstellen in de module Webgalerie.

Omdat voorkomen beter is dan genezen, zal je in de videolessen ook meerdere fotografie- en cameratechnieken leren, zoals panoramafotografie, HDR, gebruik van echte fotografische filters, tethering en meer. 

De online lessen worden aangeboden via een gebruiksvriendelijke elektronische leeromgeving die je kan bekijken op computer, tablet of smartphone. Hier zal je, naast de videolessen, ook de opdrachten duidelijk en uitvoerig beschreven zien staan. 

Die fotobewerkingsopdrachten maak je op je eigen tempo. Na het indienen, krijg je feedback en verneem je wat er goed is en waar er nog ruimte voor verbetering mogelijk is. Op elk moment kan je jouw tussentijds resultaat opvolgen en wanneer alle opdrachten uitgevoerd en beoordeeld werden, zie je meteen je eindresultaat.

 

Inschrijvingen

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle lesmomenten Werken met Lightroom 1 in 100% afstandsonderwijs waarvoor je je online kan inschrijven.

Bekijk het aanbod en schrijf je in.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD

Standaard: € 90
Gedeeltelijke vrijstelling: € 18
Volledige vrijstelling: € 0

LESMATERIAAL

Verplicht lesmateriaal: € 3

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving.

We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Om in te stappen in Werken met Lightroom 1 in 100% afstandsonderwijs (Start to create) heb je een certificaat van Start to ICT nodig.

Als je slaagt voor een niveautest, kan je hiervoor een vrijstelling krijgen.