OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Zweeds 2 (Waystage)

De werkwijze en thema’s van de cursus Zweeds 1 krijgen een natuurlijk vervolg en worden uitgediept. Thema’s zoals spreken over je gevoelens en verlangens, over je toekomstperspectieven, over het verleden, enz. komen nu extra uitgebreid aan bod.

Nogmaals ligt de nadruk op het communicatieve. Naast intensieve luister- en spreekopdrachten wordt er ook nadruk gelegd op het lezen. Hierdoor verwerft de cursist een zeer ruime woordenschat (ongeveer een 3000 woorden) en kent hij of zij een heleboel ‘uitdrukkingen’.

De grammatica wordt kort en eenvoudig maar duidelijk en volledig uit de doeken gedaan, want net zoals in Zweeds 1 is grammatica zeker geen doel op zich.

Na deze cursus kan de cursist zich in de meeste situaties in eenvoudig Zweeds uitdrukken.

Verder wordt er ook aandacht besteed aan relevante maatschappelijke ontwikkelingen, kenmerken van de Zweedse samenleving en de specifieke Zweedse volksaard.

Vanaf nu kan de cursist ook eenvoudige nieuwsberichten en programma’s volgen op de Zweedse televisie (https://www.svtplay.se/).

Om deze cursus met succes te kunnen volgen, dien je ofwel geslaagd te zijn in het 1ste jaar Zweeds ofwel te beschikken over de kennis verworven na 120 lesuren. In de loop van de eerste lesmaand zal je hierover onder leiding van je leerkracht een proef afleggen.

Inschrijvingen

Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden.

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

 

 

Prijs

INSCHRIJVINGSGELD

Standaard: €180
Gedeeltelijke vrijstelling: €36
Volledige vrijstelling: €0

LESMATERIAAL regio Brugge - Heist - Maldegem

Syllabus + verplicht extra lesmateriaal: €8

 

Info

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

 

Voorkennis

Om in te stappen in Zweeds 2 heb je een deelcertificaat van Zweeds 1 nodig.
Heb je geen deelcertificaat van Zweeds 1?
Aan de hand van een niveautest kan je worden vrijgesteld vanZweeds 1.

De officiële naam van deze module is Waystage of 1.2.
In het Europees referentiekader is dit niveau A2.