OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Goudsmid

Welkom in de wondere wereld van het sieraden maken. Wil je graag de eeuwenoude ambacht van het goudsmeden ontdekken? Dan is deze cursus ideaal. Schoonheid en vakkennis worden tot één boeiend geheel gesmolten met mooie creaties als resultaat. Als toekomstige goudsmid ben je handig en creatief, heb je enig technisch inzicht, kan je accuraat en perfectionistisch werken, en bezit je heel wat doorzettingsvermogen… want goudsmeden is een intensieve en precieze handenarbeid.

Je zet de eerste stappen in het edelsmeden met de module Basistechnieken, waarna je je verder specialiseert in het Solderen van moeilijkere projecten. Bij Zettingen maken leren we verschillende soorten bekistingen voor edelstenen maken. Daarna leer je in de module Vervormen een zelf ontworpen vorm smeden die als juweel zal dienen. In de module Sluitingen leer je sluitingen en veiligheidssloten maken voor zelfontworpen juwelen. We maken ook kennis met verschillende gietprocedés om juwelen of onderdelen ervan te reproduceren.

De lessen vinden telkens 's avonds plaats.

Vrijstellingsproeven

Heb je reeds voorkennis en wens je een vrijstellingsproef af te leggen van één of meerdere modules. Schrijf je dan in via deze link.