OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Besturingssystemen en netwerken

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken richt zich tot iedereen die zijn of haar technische ICT-vaardigheden wilt uitbreiden. Je leert in deze opleiding:

  • zelfstandig besturings- en andere software installeren;
  • soft- en hardwareproblemen oplossen;
  • netwerken oplossen, opzetten en onderhouden.

Na de opleiding ICT besturingssystemen en netwerken heb je een goede technische kennis over pc’s en netwerken.

Windows 10

Jouw computer of laptop werken niet zomaar. Iedere computer heeft een besturingssysteem die de computer en de software beheert. Als gebruiker kan je het beheer van je computer en de software via het besturingssyteem naar je hand zetten en optimaliseren. In deze groep cursussen maken we gebruik van het besturingssysteem Windows.

Lees meer

Netwerken

Je zet je eerste stappen in de grote wereld van netwerken. Tijdens de opleiding leer je alles uit de verschillende cliënt-serverbesturingssystemen te halen. Hoe bouw je een klein netwerk op en wat moet je weten om het zogenaamde eerstelijnsonderhoud erop uit te voeren? Hoe wordt een gestructureerd netwerk bekabeld en hoe installeer je serverdiensten en -toepassingen voor gebruikers? 

Lees meer

Hardware

Heb je altijd al willen weten hoe je computer werkt? Wil je de verschillende onderdelen van je pc leren kennen of wil je verschillende apparaten in een netwerk plaatsen? Hoe beveilig je je computer? In deze opleiding kom je het allemaal te weten.

Lees meer

Google domotica

De Google Home speaker speelt jouw favoriete muziek af en is jouw handsfree hulp in huis. De speaker is instelbaar per taal en land. Van het land dat je instelt, krijg je de meest actuele informatie over diensten zoals het treinverkeer, het weer en het nieuws. Voor België is dit nog niet beschikbaar. Geef opdrachten om muziek af te spelen of dim het licht van je smart lampen. Dankzij de spraakherkenning maak je met max. 6 mensen gebruik van de speaker.

Lees meer

Mac opfris

Lees meer

Beschermen tegen spam, phishing en virussen

Lees meer

IT-Assistent

Met deze beroepsopleiding krijg je een goeie basis om voor een klein bedrijf of school de netwerkbeheerder of IT-er te worden. Je leert hoe je computer werkt, je leert de verschillende onderdelen en apparaten binnen een netwerk herkennen, hoe je een computer of netwerk beveiligt, je maakt kennis met verschillende client-serverbesturingssystemen …

Lees meer