OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Metaal-lassen

Wil je een basisopleiding lassen volgen? Of heb je echt de ambitie om een professionele constructielasser te worden? Misschien ben je al een ervaren lasser en wil je je bijscholen?

Je kan steeds bij ons terecht.

Metaal-lassen basis

De basismodule Metaal-lassen staat los van de opleiding Constructielasser en laat je toe om kennis te maken met het vakgebied. 

Constructielasser

De opleiding Constructielasser leidt tot een officieel certificaat. Samen met Aanvullende Algemene Vorming (AAV) kan je het diploma secundair onderwijs Constructielasser behalen.

Je  leert hoeknaadverbindingen en plaatverbindingen lassen volgens  het halfautomaat-proces (massieve draad) en TIG-proces om een lasverbinding in constructiestaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan. Optioneel kan je ook volgens het BMBE-proces leren lassen (elektrodelassen). In principe werken we met staal, maar het kan ook met inox of aluminium. Er kan een (deel)certificaatsupplement uitgereikt worden om te verduidelijken op welke materialen je hebt leren lassen.

Aandacht: Deze opleiding wordt vanaf 1 september 2021 vernieuwd. Cursisten die het traject Lasser volgden, nemen best contact op met hun leerkracht of met het secretariaat.

Deze jaarcursussen vinden plaats op Campus Ter Zee en De Box in Oostende en op Campus Groenestraat in Roeselare.

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar technieken@cvoscala.be.

Diplomagericht

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie met de opleiding Constructielasser leidt tot een diploma secundair onderwijs.