OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Creatief met ... (ICT in een creatieve context)

In de reeks Creatief met ... kan je kiezen uit een reeks gevorderde workshops zoals Creatief met foto's, Creatief met Office, Creatief met lightroom, Creatief met pc, tablet, ...

We bundelen hier kennis, vaardigheden en creativiteit en bezorgen je leuke tips en tricks.

Creatief met Office 1 (Start to create)

In deze module verken je de creatieve mogelijkheden van de Office-pakketten via workshops. Je werkt voornamelijk met Word en PowerPoint en combineert kennis, vaardigheden en creativiteit.

Lees meer

Creatief met Office 2 (Creatief met eenvoudige documenten)

In deze vervolgmodule Creatief met Office 2 leer je vooral teksten mooi opmaken.

Lees meer

Creatief met Office 3 (Creatief met complexe documenten)

In Creatief met Office 3 leer je werken met complexere teksten en publicaties.

Lees meer

Creatief met Office 4 (Creatief met afbeeldingen: eenvoudige bewerkingen)

In deze gevorderde module Creatief met Office 4 werk je met afbeeldingen en vormen.

Lees meer

Creatief met Office 5 (Creatief met afbeeldingen: complexe bewerkingen)

In Creatief met Office 5 ga je op een gevorderd niveau werken met afbeeldingen en vormen.

Lees meer

Creatief project met Office

In deze module voor gevorderden werk je een eigen creatief project volledig van a tot z uit, zoals bijvoorbeeld een eigen reclamecampagne.

Deze module vormt dus het sluitstuk van alle Office-opleidingen.

Lees meer

Creatief met Pages, Numbers & Keynote 1 (Creatief met eenvoudige documenten)

Met praktische oefeningen halen we het maximum uit Pages, Numbers en Keynote. Je zal versteld staan van de eenvoudige werking van deze programma’s. Toch beschikken ze over uitgebreide mogelijkheden:

  • In Pages kan je heel eenvoudig naamkaartjes, wenskaarten, boekjes, een persoonlijk briefhoofd of zelfs een kleine affiche maken.
  • In Numbers kan je eenvoudige tabellen en grafieken aanmaken. Zo leer je visualiseren hoeveel brandstof je kan besparen door anders te rijden, of hoe een wachtwoordenlijst je kan verwittigen als je je wachtwoorden moet wijzigen om je accounts veilig te houden.
  • Met Keynote kan je op eenvoudige wijze foto’s van een daguitstapje voorzien van leuke en nuttige commentaar én van fijne achtergrondmuziek. Die keynote kan je dan versturen naar vrienden en familie.
Lees meer

Creatief met Pages, Numbers & Keynote 2 (Creatief met complexe documenten)

In Creatief met Pages, Numbers & Keynote 2 ga je verder in op de mogelijkheden van Pages, Numbers en Keynote. 

Je leert werken met vormen in Pages. Je maakt een pdf waarin de foto’s en afbeeldingen aanklikbaar zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een link leggen naar bepaalde webpagina’s of YouTube-filmpjes.

In Numbers maak je kennis met enkele handige formules. Je kan deze gebruiken om een kleine boekhouding bij te houden van een vrienden-lottoclubje of om op een eenvoudige manier de opbrengst van je aandelen bij te houden. Je leert een document opstellen, formules gebruiken en twee gegevens tonen in een grafiek (bv. de gemiddelde neerslag en de gemiddelde temperatuur).

In Keynote leer je onder andere de fijnere animatie-instellingen gebruiken.

Lees meer

Online vergaderen en presenteren (Elektronische leeromgeving)

In deze module verken je het communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft Teams. Het programma biedt de mogelijkheid om te chatten en te videobellen. Daarnaast kan je bestanden delen en samenwerken. Met Teams werk je gestructureerd samen en voorkom je dat je overladen wordt met allerlei informatie.

Lees meer