OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Microsoft Office (ICT en administratie)

Microsoft Office is een kantoortoepassingspakket. Het bestaat al lang en wordt door miljoenen gebruikers wereldwijd gebruikt om administratieve taken uit te voeren. Het is een stevig uitgebouwd professioneel pakket met onder meer Word, Excel, PowerPoint en Outlook als voornaamste programma’s.

Office 2019 deel 1 (Eenvoudige content aanmaken)

In de eerste module van Office 2019 proef je van de vier belangrijkste onderdelen van Office: Word, Excel, PowerPoint en Access.
Met het tekstverwerkingsprogramma Word leer je eenvoudige teksten aanmaken en voorzien van een aangepaste layout.
Met het rekenblad Excel leer je eenvoudige berekeningen maken via formules.
Vervolgens maak je kennis met PowerPoint, waarbij je de basisprincipes leert om een presentatie op te stellen.
Tenslotte ga je aan de slag met Acces om een databank te ontwerpen en te beheren.

Na deze cursus beschik je over een goede basiskennis van de belangrijkste Office-onderdelen.

Lees meer

Office 2019 deel 2 (Content integreren)

In de tweede module van Office 2019 verdiep je je verder in het Officepakket.
In Word leer je de verschillende soorten opmaak, tabellen en afbeeldingen.
In Excel maak je een werkblad op, werk je met grafieken en gebruik je verschillende functies.
Vervolgens maak je in PowerPoint kennis met verschillende objecten, diaovergangen en animaties.
Ten slotte leer je in Access de geheimen van formulieren, query’s en rapporten.

Na deze cursus beschik je over een goede kennis van de belangrijkste Office-onderdelen.

Lees meer

Office update (Content integreren)

Je gebruikt Microsoft Office al enige tijd maar je wil je basiskennis van dit pakket opfrissen? Aan de hand van oefeningen in Word, Excel en Powerpoint verbeter je je basisvaardigheden en verdiep je je in de kennis van dit pakket.

Lees meer

Word 2019 deel 1 (Eenvoudige content aanmaken)

Wereldwijd is Microsoft Word het meest gebruikte professionele tekstverwerkingsprogramma. Als je weinig ervaring met de computer hebt, dan is deze cursus een ideale start. Ook meer ervaren gebruikers leren Word grondig kennen. Je leert een reeks basishandelingen die in dit en veel andere programma’s onmisbaar zijn. Bovendien leer je stap voor stap de teken-, alinea- en pagina-opmaak vlot toepassen.

Lees meer

Word 2019 deel 2 (Teksten verwerken)

In deze module komen heel wat geavanceerdere functies van Word aan bod.

Je leert dat werken met tabellen, afbeeldingen, stijlen en sjablonen essentieel is. Bovendien kom je te weten wat velden zijn, hoe je vormen in een tekst plaatst en hoe je een een beveiligd invulformulier maakt. Tenslotte ontdek je de functie samenvoegen om mailings met bijbehorende etiketten en enveloppen automatisch te maken.

Lees meer

Word 2019 deel 3 (Functies automatiseren)

In deze module leer je alles over het maken van grote en complexere documenten. De volgende aspecten komen hier onder andere aan bod: titelblad, inhoudsopgave, verschillende kop- en voetteksten in een document, secties, voetnoten …

Daarnaast maak je kennis met Formules, WordArt, SmartArt, Grafieken en Bouwstenen. Je voert ook gegevens uit andere programma’s in in Word.
Ten slotte leer je professionele publicaties maken, zoals folders, brochures, flyers, visitekaartjes …

In deze module wordt de nadruk gelegd op de aanpak van een Wordopdracht: wat doe je best eerst en waarom?

Lees meer

Word 2019 deel 4 (Content integreren)

In deze module specialiseer je je verder aan de hand van workshops. Op deze manier krijg je nog meer ervaring en leer je op een gestructureerde wijze complexere opgaven feilloos maken. Kortom, na deze module heeft Word geen geheimen meer voor jou!

Lees meer

Powerpoint 2019 deel 1 (Content presenteren)

Wereldwijd is Microsoft PowerPoint het meest gebruikte professionele presentatieprogramma. Wil je een presentatie geven op je werk of wil je thuis reisfoto’s op een geanimeerde wijze aan vrienden tonen? Dan is deze module ideaal voor jou. Je leert alle basisfuncties van PowerPoint efficiënt gebruiken. Ook Thema’s, Modellen, Afbeeldingen, Vormen, WordArt, SmartArt, Tabellen, Grafieken, Audio en Video komen aan bod.

Lees meer

PowerPoint 2019 deel 2 (Samen content ontwikkelen)

In deze module komen heel wat geavanceerdere functies van PowerPoint aan bod om zo tot fantastische presentaties te komen.
Je werkt met diaovergangen en animaties om tot zeer aantrekkelijke presentaties te komen. Bovendien kom je te weten hoe je eigen thema’s, modellen en sjablonen ontwikkelt en hoe je interactieve presentaties maakt. Tenslotte leer je aangepaste voorstellingen maken, gesproken tekst aan je presentatie toevoegen en een presentatie omzetten naar een video.

We eindigen deze module met enkele workshops. Op deze manier krijg je nog meer ervaring en leer je oogverblindende presentaties maken.

Lees meer

Excel 2019 deel 1 (Eenvoudige content aanmaken)

Excel is een programma dat je voor financiële, economische, statistische en andere wiskundige toepassingen gebruikt. Zo kan een klein bedrijf er de boekhouding mee doen, kan een leerkracht er de cijfers van de leerlingen mee verwerken en kan een makelaar er een hypotheek voor de klanten mee uitrekenen, zelfs met de bijbehorende grafiek.

In de eerste module van deze reeks leer je gegevens en formules invoeren, wijzigen, verwijderen, verplaatsen en kopiëren. Je leert met sjablonen werken en leert het rekenblad opmaken en afdrukken.

Lees meer

Excel 2019 deel 2 (Cijfergegevens verwerken)

Naast werken met de basisformules en -functies, kan je in Excel ook grafieken maken en werken met tabellen. Tabellen zijn gegevenslijsten die je kan sorteren en filteren om bepaalde gegevens op te zoeken. Bovendien kan je samenvattende berekeningen maken van de tabel met behulp van draaitabellen. Je leert ook werken met databasefuncties en zoekfuncties.

Lees meer

Excel 2019 deel 3 (Functies automatiseren)

In de derde module van Excel leer je macro’s maken.
Daarmee kan je taken die je in Excel regelmatig uitvoert, opnemen en automatiseren.  Het is een actie of set acties die je zo vaak kan uitvoeren als je wil. Een macro neemt zowel toetsinvoeren als muisklikken op.

Lees meer

Excel 2019 deel 4 (Content integreren)

Na het aanleren van de verschillende mogelijkheden die Excel ons biedt, maken we in deel 4 van deze reeks enkele grotere toepassingen waarin je verschillende functies gebruikt om een persoonlijk eindwerk te maken.

Lees meer

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar ict@cvoscala.be.