OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Hulpkok - Bistrogerechten

In de module Bistrogerechten leer je de belangrijkste gespecialiseerde technieken. Je bereidt zowel traditionele gerechten als trendy gerechten. Er wordt veel aandacht besteed aan onbekende en seizoensgebonden ingrediënten. Je leert de meer gevorderde snijtechnieken en bereidingswijzen. Ook de dresseertechnieken komen aan bod.

Themakoken

Hou je van experimenteren in de keuken? Sta je open voor een waaier aan verschillende smaken? Dan is de cursus Themakoken zeker iets voor jou. Gerechten voor elk moment van de dag maar ook voor verschillende gelegenheden in het jaar. Vrienden nodigen we uit bij heerlijke tapas en ons gezin helpen we vrolijk opstaan met een uitgebreid ontbijt.

Voor elk wat wils dus in deze uitgebreide module.

Lees meer

Wild en gevogelte

In deze specialisatiecursus Wild en gevogelte leer je allerlei weetjes over wild en gevogelte en maak je kennis met de fijne kneepjes van het vak.

Alle gangbare diersoorten komen aan bod: eend, patrijs, fazant, duif, konijn, haas, hert, ree, wild zwijn … Deze vleessoorten leer je zelfstandig bereiden, van bakken en braden tot roken, konfijten en het maken van rillette. Bij de bereidingen van gevogelte en wild maak je telkens bijhorende sauzen.

Lees meer

Bistrogerechten met vlees

Deze cursus legt de nadruk op de bereidingstechnieken van een groot gamma aan recepten met vlees.

Hier maak je onder andere: 

- bereidingen met vlees

- afleidingen van sauzen voor bereidingen met vlees

Je leert werken met verschillende vleessoorten, zoals rund, varken, lam.

Lees meer

Bistrogerechten met vis

Deze cursus legt de nadruk op de bereidingstechnieken van een groot gamma aan recepten met vis, schaal- en schelpdieren. Hier maak je onder andere: 

- bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren

- afleidingen van sauzen voor bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren

- soepen op basis van vis, schaal- en schelpdieren

Je leert werken met verschillende vissoorten, zoals wijting, pladijs, tongschar.

Lees meer

Koude keuken

In de cursus Koude keuken leer je verschillende basisbereidingen in de keuken uitvoeren. Je bereidt koude voor- en hoofdgerechten. Er komen diverse gerechten aan bod zoals carpaccio van tonijn, couscoussalade met mangochutney, lamskoteletjes met schorseneren, gegrilde zalm met avocado.

Lees meer

Warme keuken

In deze cursus maak je kennis met verschillende producten en technieken uit de keuken. Je kookt ook met minder evidente ingrediënten zoals pastinaak, inktvis, artisjok, filodeeg en polentameel. Je oefent de basishandelingen met eenvoudige bereidingen zoals penne carbonara, gele paprikasoep, ratatouille en rijsttaart. Geleidelijk aan waag je je aan eigentijdse verfijnde bereidingen: aardpeersoep, viscrumble, zomerse carpaccio’s, winterse gratins en chutneys. De seizoenen vormen onze inspiratiebron voor de ingrediënten en smaken.

Lees meer

Vegetarisch koken

Welkom in de cursus Vegetarisch koken. Wat mag je van deze cursus verwachten? Je leert op een creatieve manier warme en koude gerechten bereiden met vooral groenten.

Elke les worden er verschillende bereidingen klaargemaakt.

Lees meer

Bistronagerechten

In elke les van deze cursus bereid je een warm en een koud nagerecht, een mooi afgewerkt gebak en een heerlijk ijsje. Je maakt niet zomaar een ijsje! Je werkt met verschillende smaken en technieken, en voor elke bereiding maak je bijpassende sausjes, koekjes, decoraties …

Lees meer