OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Hulpkok - Eenvoudige gerechten

In de module Eeenvoudige gerechten  leer je de belangrijkste basistechnieken. Je bereidt zowel traditionele gerechten als lekkere trendy hapjes. Er wordt veel aandacht besteed aan gezonde en seizoensgebonden ingrediënten. Daarom maak je elke les soep en veel verschillende gerechten met groenten. Je leert de juiste snijtechnieken, gaartijden en bereidingswijzen. Daarbij leer je technieken aan zoals bakken, braden, stoven. Een nagerecht  mag zeker niet ontbreken: je maakt ook puddingen, fruitbereidingen, gebak ...

Barbecue

Heb jij een zomer- of winterbarbecue in het vooruitzicht? Leer je gezin verwennen dankzij onze leuke recepten. Verwerf de technieken van het bakken, grillen, koken en roken om een echte barbecuemaster te worden.

Lees meer

Wereldkeuken

Geniet in deze cursus Wereldkeuken van smaken uit de hele wereld! Frans, Aziatisch, Mediterraan, Indisch …

Lees meer

Oosters koken

Open je kookpot en laat je bedwelmen door de exotische geuren die eruit opstijgen. De keuken van het Verre Oosten is rijk en veelzijdig, met smaakpaletten die van zoet tot hartig gaan en van mild tot vurig. Aziatische gerechten zijn meestal heel eenvoudig thuis klaar te maken. Je bereidt ook gerechten die oosters geïnspireerd zijn, maar die meer aansluiten bij onze westerse cultuur.

Lees meer

Italiaans koken

De Italiaanse keuken wint nog steeds aan populariteit in België. Ze doet ons niet alleen denken aan vakantie, het is ook een gezonde en lekkere keuken.

Een heerlijk Italiaans vissoepje, een lekkere pasta, een pizza del mare, Italiaans roomijs … Krijg je het water in de mond en wil je dit zelf leren bereiden? Bij ons kan je terecht om de eenvoudige gerechten van de Italiaanse keuken te maken.

Lees meer

Mediterrane keuken

In de cursus Mediterrane keuken maak je een culinaire rondreis in het Middellandse zeegebied.

Het overweldigende smaakpalet maakt deze keuken onweerstaanbaar en bovendien is deze keuken heel gezond.

Lees meer

Het weekmenu

We hebben allen drukke werkweken en het is niet altijd gemakkelijk om gezond te eten. In deze cursus maak je met één boodschappenlijst eenvoudige, gezonde maaltijden voor een volledige week, die je tijdens het weekend al kan voorbereiden.

Lees meer

Koken voor levensgenieters

In deze cursus komen heel wat gerechten aan bod die je tijdens een feestelijk etentje kan serveren, mooi gepresenteerd, met niet-alledaagse ingrediënten en een lekker sausje. Je leert zelf ijs draaien, een feestelijk gebak of dessertje bereiden, een hapjesbuffet samenstellen, met bijzondere kookpotten, bv. een cataplana, een tajine … werken. We steken nu en dan ook eens de grens over en proeven van de wereldkeuken.

Lees meer

Bakken

Met deze cursus zal je jezelf en je gasten kunnen verwennen met fantastisch gebak uit eigen bakkerij. Ook de vele tips die je tijdens de lessen zal ontdekken, zullen je hierbij helpen.

Koffiekoeken bij het ontbijt, tafelbroodjes bij de soep, een stuk taart of een quiche als avondmaal …, dit komt allemaal aan bod.

Lees meer

Schaal- en schelpdieren

We maken een culinaire reis van de Noordzee tot Canada, van Noorwegen tot de Middellandse zee en van Thailand tot Japan.

Schaal- en schelpdieren is een cursus van 40 lestijden waarin zowel koude als warme gerechten aan bod komen. Je leert hoe je schaal- en schelpdieren moet aankopen, reinigen maar vooral ook op een klassieke en moderne wijze bereiden. Je bereidt ook de perfect bijpassende sauzen en garnituren.

Lees meer