OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

ICT en programmeren

CVO Scala biedt meerdere programmeertalen aan.

 Zo kan je kiezen voor:

  • ICT Programmeren: Python developer (TKO)
  • Raspberry Pi programmeren met Python 
  • MicroPython voor microcontrollers (ESP32/ESP8266) 
  • JavaScript developer met Electron
  • C#.NET
  • PHP/Laravel web developer met MySQL/MariaDB
  • PHP MySQL

C#.NET 1 (Start to program)

Eén van de meest gebruikte programmeertalen is C#.NET. In de eerste module begin je met de basis van het programmeren. Je maakt kennis met de verschillende soorten variabelen en de drie verwerkingsvormen (sequentieel, selectie en iteratie).

Je leert werken met de verschillende operatoren en leert gebruikmaken van de array’s en zelf-gedefinieerde functies. Tot slot leer je de gemaakte programma’s debuggen om de fouten op te sporen. Je krijgt veel voorbeelden en oefeningen.

Lees meer

Arduino 1 (Start to program)

De Arduino (in het Italiaans ‘waardevolle vriend’) is een microprocessor die in een handpalm past en op een Raspberry Pi lijkt, maar veel meer poorten heeft om te communiceren met andere componenten (motoren, sensoren en LED's).

Arduino is het ideale 'brein' voor al je DIY-projecten. Geleidelijk aan leer je werken met deze krachtige microprocessor en de bijhorende componenten. 

Lees meer

PHP/MySQL 1 (Start to program)

PHP is nog steeds een van de populairste programmeertalen die, in combinatie met een database zoals MySQL, gebruikt wordt voor het ontwikkelen van databasegestuurde webapplicaties. Met PHP en MySQL bouw je een dynamische webapplicatie op maat. In deze tweedelige cursus leer je stapsgewijs, aan de hand van praktische projecten, volledig databasegestuurde webapplicaties ontwikkelen in PHP met aanvullende webtechnologieën. Na dit eerste deel kan je vlot overweg met PHP. Je hebt een goed begrip en inzicht in hoe je webapplicaties opbouwt. Je kan zelf een eenvoudige webapplicatie met PHP maken en online zetten.

Lees meer

Raspberry Pi programmeren met Python 1 (Start to program)

Het succesverhaal van Raspberry Pi blijft duren. In tegenstelling tot een microcontroller zoals Arduino, is Raspberry Pi een volwaardige compacte computer, nauwelijks groter dan een credit card, veelzijdig, energiezuinig en goedkoop, ideaal om ‘Internet of Things’ (IoT) projecten mee te realiseren.

Op de Raspberry Pi draait een volwaardig besturingssysteem, vaak op Linux gebaseerd. In de cursus maken wij gebruik van Raspbian.

Om allerhande eigen projecten te realiseren moet je uiteraard Raspberry Pi kunnen programmeren. In deze cursus maak je gebruik van de populaire,veelzijdige en krachtige programmeertaal Python, aangevuld met webtechnologie. Terwijl je met Python leert programmeren, leer je aan de hand van verschillende praktische projecten de poorten van de Raspberry Pi sturen en uitlezen. Je maakt kennis met de eerste elektronische componenten.

Aan de hand van aanvullende opdrachten leer je een bestaand project uitbreiden naar de vereiste functionaliteit.

Lees meer

IoT-workshop met Raspberry Pi en ESP32 deel 1 (Start to program)

Heb je Raspberry Pi programmeren met Python en MicroPython voor microcontrollers succesvol doorlopen, en wil je nog meer doen met je Raspberry Pi en je ESP32? Hou je van een uitdaging? Dan is deze cursus precies voor jou.

In deze cursus realiseer je je gedroomde domotica, robotica of ander project. Je zet een uitgebreid server-client-netwerk op met de Raspberry Pi als centrale server, die enerzijds communiceert met verschillende ESP32-modules en anderzijds communiceert met de gebruiker.

Lees meer

ICT Programmeren

Met deze beroepsopleiding krijg je een goeie basis van het programmeren. Je leert er de basisprincipes van de werking van de computer, hoe je databases moet opmaken, de basis van het programmeren, verschillende functionaliteiten en gegevensbeheer- & beveiliging.

Lees meer

OpenSCAD programmeren voor 3D printen en CNC 1 (Start to program)

OpenSCAD is een populaire, open source 3D-taal waarmee je nauwkeurige 3D-objecten modelleert die geschikt zijn voor 3D-printen, CNC en laser cutting.

In de cursus leer je aan de hand van praktische projecten 3D-objecten modelleren met OpenSCAD.  De cursus richt zich tot iedereen die wil leren modelleren met OpenSCAD.  Het is een beginnerscursus, kennis van 3D-modelleren en programmeren is geen vereiste.

Lees meer