OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

ICT voor beginners en internet

Deze opleiding is de start van je groot 'computer en internet'-avontuur. Beide modules zijn zeer laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die nog geen computer- en internetervaring heeft. Na het volgen van beide modules kan je al aardig werken met de computer en het internet. Deze modules vormen de start voor al wie op een professionele manier wil leren werken met kantoortoepassingen, met cloudtoepassingen of met grafische pakketten.
 
Beide modules zijn voornamelijk doe-modules. De praktijk is belangrijker dan de theorie. Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen leer je werken met de computer en het internet.

Computer voor beginners

De cursus voor de absolute beginner neemt je mee op een groot avontuur doorheen de wondere wereld van de computer. Je leert basisvaardigheden zoals werken met de muis, het toetsenbord ... Je maakt kennis met enkele courante programma's en je leert standaardhandelingen uitvoeren, zoals knippen, plakken en kopiëren.

We starten bij het absolute begin, namelijk de computer correct aan- en uitschakelen. Je hebt geen voorkennis nodig.

Lees meer

Internet

In 1989 zorgde Tim Berners Lee ervoor dat het wereldwijde web toegankelijk was voor iedereen. Langzaam ontdekte men vanuit de huiskamer de kracht van het wereldwijde web. Het wereldwijde web van toen bestond uit tekst en plaatjes. Met de introductie van het web 2.0 kende het internet een explosieve groei. In België hebben zo'n 90% van de bevolking toegang tot het internet.

Vandaag kan je niet meer zonder een toegang tot het internet en is werken met het wereldwijde web een must, zowel op professioneel vlak als als thuisgebruiker is internet een vereiste.

In deze cursus maak je kennis met het internet. We leren je surfen, zoeken, mailen ... Je maakt kennis met enkele interessante sites, leert het jargon kennen en we tonen je hoe je je computer beveiligd.

Lees meer

Internet voor gevorderden

Heb je de basishandelingen in de vingers en wil je meer halen uit het internet? Dan zijn deze cursussen zeker de moeite waard.

Lees meer

Online vergaderen en presenteren

Een cursus die je de technieken zal leren om een online vergadering tot een plezier te maken ipv. een verplicht ‘samenzijn op afstand’. Zowel het technische deel voor de uitvoering, het tot stand brengen als de invulling bespreken we uitvoerig.
We bekijken wat de communicatie mogelijkheden zijn met behoud van privacy voor iedereen.
Je leert er … kortom alles om een vergadering of presentatie online tot een succes te maken zowel voor de volgers als niet onbelangrijk ook voor jezelf.

De houding van de ‘spreker’  evenzo het geboeid houden van de ‘kijkers’ is een must voor een inhoudelijk geheel.
De regels zijn totaal anders dan een live communicatie, de interactie is immers niet hetzelfde.
Je leert er tips en trucs om de aandacht erbij te houden en het doel te accentueren.

Je voorbereiding, het maken en het geven van de presentatie zijn allen even belangrijk, zelfs een nabeschouwing is bijna een must in het succes.

Lees meer