OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

iOS - Werken met iPad en iPhone (ICT en administratie + ICT in een educatieve context)

Maak kennis met de verschillende Apple producten en het internet.  Je maakt kennis met Mac, iPad en iPhone en je leert de verschillende tools kennen.

Werken met iPad en iPhone 1 (ICT in een educatieve context: Aan de slag met ICT)

In Werken met iPad en iPhone 1 leer je:

 • notities maken op je iPad;
 • surfen met Safari;
 • contacten bijhouden;
 • een e-mail opstellen met Mail;
 • videobellen met vrienden en familie via FaceTime;
 • foto’s maken en bewerken en albums aanmaken;
 • app’s downloaden en gebruiken;
 • muziek afspelen.

Tot slot krijg je een inleiding op iCloud.

Lees meer

Praktische apps op iPad en iPhone 1 (ICT en administratie: Bestanden offline en online organiseren en beheren)

Je kan je iPad en iPhone nog voor veel meer gebruiken dan foto’s maken en de weg opzoeken. Je leert in deze module de meest praktische apps hanteren, zodat je digitaal kan betalen (ook met QR-codes) of naar de radio luisteren.

Lees meer

Praktische apps op iPad en iPhone 2 (ICT in een educatieve context: Samen content ontwikkelen)

In deze module leer je:

 • offline kaarten downloaden zodat je niet afhankelijk bent van mobiele data of wifi;
 • fiets- en wandelroutes uitstippelen of bestaande routes downloaden;
 • veilig surfen met je thuisabonnement, in België of in het buitenland;
 • een parkeerapp gebruiken;
 • een app gebruiken om de rekening te delen met anderen;
Lees meer

Mac voor beginners 1 (ICT in een educatieve context: Aan de slag met ICT)

Sta je op het punt om een Mac-computer te kopen of heb je er onlangs een aangeschaft en ben je niet vertrouwd met het besturingssysteem van Mac? Dan is deze initiatiecursus wat je nodig hebt.

In deze module komen alle verschillende aspecten en onderdelen van Mac en het besturingssysteem Mac OS X aan bod. Je leert surfen op het internet, e-mailen, foto's importeren, facetimen, muziek aankopen en downloaden … Na deze module zal je beter, veiliger en gebruiksvriendelijker met je Mac kunnen omgaan.

Lees meer

Apple Software 1 (ICT en administratie: E-planning en informatiemanagement)

In deze module leer je alle Mac-software optimaal gebruiken en combineren. Zo leer je vanuit Mail een afspraak in je agenda plaatsen, mensen vanuit je contacten uitnodigen ...

Lees meer

Orde in iCloud en Mac - digitale erfenis (ICT en administratie: Bestanden offline en online organiseren en beheren)

Je iCloud en Mac staan al snel vol foto’s en andere data. Leer in deze module orde houden voor jezelf en je nabestaanden, en vind digitale rust. Je maakt ook kennis met het IZIMI platform, de gratis dienst van het Belgische notariaat.

Lees meer

Workshop Mac, iPhone en iPad 1 (ICT in een educatieve context: Educatieve content ontwikkelen)

In deze workshop leer je je Mac, iPhone en iPad uitgebreid hanteren en combineren.

Lees meer

iPad 1 (Aan de slag met ICT)

Net een iPad gekocht? Heb je het gevoel dat je je toestel niet optimaal benut? Dan is deze cursus beslist voor jou. 

Lees meer

Mac, iPad en iPhone voor thuisgebruik (Eenvoudige content aanmaken)

Deze cursus handelt van een pdf ondertekenen en archiveren tot ItsMe gebruiken om in te loggen op de website van de overheid. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van waarmee we aan de slag gaan in deze op de praktijk gerichte cursus.

Er wordt naar gestreefd om probleemoplossend te werk te gaan met al jullie vragen omtrent het thuisgebruik van de iPad, iPhone en Mac computer.

Lees meer

iPhone en iPad 3 (E-services)

In deze cursus gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen die je in deel 1 en 2 al leerde.

Je maakt kennis met heel wat interessante apps waarmee je kan televisie kijken, afdrukken via wifi, muziek streamen, wijn beoordelen, afspraken vastleggen, documenten delen met anderen, …

Lees meer

iOS16 & iPadOS16 (Gegevens beheren)

Het is nog te vroeg om al de volledige inhoud van deze cursus te omschrijven, want Apple laat nog niet echt in de kaarten kijken voor deze nieuwe versie.

De geruchten gaan over een vernieuwd vergrendelingsscherm, antwoordsuggesties en interactieve widgets.

Wil je dit najaar meteen aan de slag met alle nieuwigheden na de update van je iPhone en/of iPad? Via deze verkorte cursus gaan we aan de hand van praktische voorbeelden alle nieuwigheden ontdekken en oefenen.

Lees meer

iPhone 3 (O@I) (E-services)

In deze cursus leer je je met je iPhone abonneren op een podcast, luisteren naar muziek, een boek lezen, een fotocollage of eigen GIF maken, iMovie gebruiken om filmpjes te monteren en je spraakassistent Siri programmeren. We bespreken de verbinding van de iPhone met de computer via USB-kabel en bekijken enkele extra Cloud Apps zoals Google Drive, DropBox en OneDrive. Tot slot bekijken we ook de opties om je iPhone op te ruimen.

Inwoners van de stad Oostende hebben recht op een gedeeltelijke terugbetaling van het inschrijvingsgeld door de stad Oostende.

Lees meer

iPad 3 (O@I) (E-services)

In deze cursus leer je je met je iPad abonneren op een podcast, luisteren naar muziek, een boek lezen, een fotocollage of eigen GIF maken, iMovie gebruiken om filmpjes te monteren en je spraakassistent Siri programmeren. We bespreken de verbinding van de iPad met de computer via USB-kabel en bekijken enkele extra Cloud Apps zoals Google Drive, DropBox en OneDrive. Tot slot bekijken we ook de opties om je iPad op te ruimen.

Inwoners van de stad Oostende hebben recht op een gedeeltelijke terugbetaling van het inschrijvingsgeld door de stad Oostende.

Lees meer

iPad 1 (O@I) (Aan de slag met ICT)

In deze cursus leer je eerst enkele basishandelingen en de instellingen van jde iPad. Daarna gaan we dieper in op communiceren met jde iPad, via contacten, berichten en facetime. Ook de talloze andere instrumenten op je iPad komen aan bod, zoals een wekker, vergrootglas, zaklamp, dictafoon, QR-scanner, notitieblokje, de spraakassistent Siri., … We bespreken het gebruik van de camera en het bewerken, delen en organiseren van foto’s en filmpjes. Tot slot leren we ook nieuwe apps installeren.

Inwoners van de stad Oostende hebben recht op een gedeeltelijke terugbetaling van het inschrijvingsgeld door de stad Oostende.

Lees meer

iPhone 1 (O@I) (Aan de slag met ICT)

In deze cursus leer je eerst enkele basishandelingen en de instellingen van de iPhone. Daarna gaan we dieper in op communiceren met de iPhone, via contacten, berichten, Whatsapp en Facetime. Ook de talloze andere instrumenten op je iPhone komen aan bod, zoals een wekker, vergrootglas, zaklamp, dictafoon, QR-scanner, notitieblokje, de spraakassistent Siri, … We bespreken het gebruik van de camera en het bewerken, delen en organiseren van foto’s en filmpjes. Tot slot leren we ook nieuwe apps installeren.

Inwoners van de stad Oostende hebben recht op een gedeeltelijke terugbetaling van het inschrijvingsgeld door de stad Oostende.

Lees meer

Mac en iPhone 1 (Aan de slag met ICT)

Leer de kleine handige trucjes die het werken met Mac en iPhone zoveel eenvoudiger maken. De integratie van de verschillende toestellen van Apple met de iCloud komt in deze cursus zeer duidelijk naar voor. Na deze praktische cursus gebruikt u uw toestellen waar u ze voor gekocht heeft: om het leven makkelijker te maken en dingen sneller voor elkaar te krijgen.

Lees meer

iPhone 2 (O@I) (E-communicatie, internet en online diensten)

Leer de apps op je iPhone kennen om te surfen op het internet, e-mail te  ontvangen en te versturen, een agenda bij te houden of een route te plannen  met de auto of de fiets. In deze cursus worden ook de belangrijkste toepassingen van de iCloud uitgelegd zoals de reservekopie, gedeelde fotoalbums via  iCloud Foto’s, bestanden bewaren via iCloud Drive, een gedeelde agenda en de  communicatie met een Windows computer.

Inwoners van de stad Oostende hebben recht op een gedeeltelijke terugbetaling van het inschrijvingsgeld door de stad Oostende.

Lees meer