OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Kennismaken met en Werken in de gezinsopvang

De job van kinderbegeleider in de gezinsopvang  (vroeger onthaalouder) is een mooie maar ook zware job. Goede informatie is dan ook ontzettend belangrijk. Dit kan je helpen om een doordachte keuze te maken voor de job en om de start goed voor te bereiden.

Sedert 1 april 2014 gelden nieuwe startvoorwaarden voor kinderbegeleiders in de gezinsopvang/onthaalouders. Wie al gekwalificeerd is en een gezinsopvang wil starten, moet sindsdien en vóór 1 april 2024 beschikken over een bijscholingsattest van de module De Kinderopvang en ik, voorheen ‘Kennismaken met de gezinsopvang’ (20 lestijden).
Wie nog geen kwalificatie heeft en met gezinsopvang wil starten, moet het attest van de module De Kinderopvang en ik - verlengd hebben, voorheen heette dat ‘Kennismaken met en Werken in de gezinsopvang’ (40 lestijden).

Lees meer op gezinsopvanginfo.be.

Beide attesten kan je behalen in CVO Scala.


Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar
personenzorg@cvoscala.be.

Hou me op de hoogte

Zijn de inschrijvingen voor de cursus waarin je interesse hebt al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden? Vul het formulier via deze link in. We contacteren je zodra deze cursus opnieuw wordt gepland.