OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Microsoft Office (ICT en administratie)

Microsoft Office is een kantoortoepassingspakket. Het bestaat al lang en wordt door miljoenen gebruikers wereldwijd gebruikt om administratieve taken uit te voeren. Het is een stevig uitgebouwd professioneel pakket met onder meer Word, Excel, PowerPoint en Outlook als voornaamste programma’s.

Office 2019 deel 1 (Eenvoudige content aanmaken)

In de eerste module van Office 2019 proef je van de vier belangrijkste onderdelen van Office: Word, Excel, PowerPoint en Access.
Met het tekstverwerkingsprogramma Word leer je eenvoudige teksten aanmaken en voorzien van een aangepaste layout.
Met het rekenblad Excel leer je eenvoudige berekeningen maken via formules.
Vervolgens maak je kennis met PowerPoint, waarbij je de basisprincipes leert om een presentatie op te stellen.
Tenslotte ga je aan de slag met Acces om een databank te ontwerpen en te beheren.

Na deze cursus beschik je over een goede basiskennis van de belangrijkste Office-onderdelen.

Lees meer

Office update (Content integreren)

Je gebruikt Microsoft Office al enige tijd maar je wil je basiskennis van dit pakket opfrissen? Aan de hand van oefeningen in Word, Excel en Powerpoint verbeter je je basisvaardigheden en verdiep je je in de kennis van dit pakket.

Lees meer

Word 2019 deel 1 (Eenvoudige content aanmaken)

Wereldwijd is Microsoft Word het meest gebruikte professionele tekstverwerkingsprogramma. Als je weinig ervaring met de computer hebt, dan is deze cursus een ideale start. Ook meer ervaren gebruikers leren Word grondig kennen. Je leert een reeks basishandelingen die in dit en veel andere programma’s onmisbaar zijn. Bovendien leer je stap voor stap de teken-, alinea- en pagina-opmaak vlot toepassen.

Lees meer

Word 2019 deel 3 (Functies automatiseren)

In deze module leer je alles over het maken van grote en complexere documenten. De volgende aspecten komen hier onder andere aan bod: titelblad, inhoudsopgave, verschillende kop- en voetteksten in een document, secties, voetnoten …

Daarnaast maak je kennis met Formules, WordArt, SmartArt, Grafieken en Bouwstenen. Je voert ook gegevens uit andere programma’s in in Word.
Ten slotte leer je professionele publicaties maken, zoals folders, brochures, flyers, visitekaartjes …

In deze module wordt de nadruk gelegd op de aanpak van een Wordopdracht: wat doe je best eerst en waarom?

Lees meer

Powerpoint 2019 deel 1 (Content presenteren)

Wereldwijd is Microsoft PowerPoint het meest gebruikte professionele presentatieprogramma. Wil je een presentatie geven op je werk of wil je thuis reisfoto’s op een geanimeerde wijze aan vrienden tonen? Dan is deze module ideaal voor jou. Je leert alle basisfuncties van PowerPoint efficiënt gebruiken. Ook Thema’s, Modellen, Afbeeldingen, Vormen, WordArt, SmartArt, Tabellen, Grafieken, Audio en Video komen aan bod.

Lees meer

Excel 2019 deel 1 (Eenvoudige content aanmaken)

Excel is een programma dat je voor financiële, economische, statistische en andere wiskundige toepassingen gebruikt. Zo kan een klein bedrijf er de boekhouding mee doen, kan een leerkracht er de cijfers van de leerlingen mee verwerken en kan een makelaar er een hypotheek voor de klanten mee uitrekenen, zelfs met de bijbehorende grafiek.

In de eerste module van deze reeks leer je gegevens en formules invoeren, wijzigen, verwijderen, verplaatsen en kopiëren. Je leert met sjablonen werken en leert het rekenblad opmaken en afdrukken.

Lees meer

Excel 2019 deel 3 (Functies automatiseren)

In de derde module van Excel leer je macro’s maken.
Daarmee kan je taken die je in Excel regelmatig uitvoert, opnemen en automatiseren.  Het is een actie of set acties die je zo vaak kan uitvoeren als je wil. Een macro neemt zowel toetsinvoeren als muisklikken op.

Lees meer

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar ict@cvoscala.be.