OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

NT2 - Verkort traject / Nederlands ter voorbereiding op hoger onderwijs (80u-traject) KORTRIJK

Wie zich optimaal wil voorbereiden op een academische opleiding of een uitdagende job, kan terecht in de voltijdse cursus Academisch Nederlands, ter voorbereiding op het Hoger Onderwijs (verkort traject NT2). Je bouwt op een taakgerichte wijze je kennis van het Nederlands op en krijgt de kans om eigen interessegebieden te exploreren via persoonlijke opdrachten. Tijdens de hogere niveaus van de cursus word je voorbereid op het examen CNaVT. De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.

Klik op "Lees meer" voor de uurroosters.

Examen Nederlandse Taalunie

In de eerste helft van mei worden de jaarlijkse examens afgenomen voor het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal. Ons instituut richt ook dit jaar een examen in voor:

Profiel Hoger Onderwijs

Het certificaat voor dit profiel biedt toegang tot de meeste Vlaamse universiteiten. Meer informatie over de profielen vind je op de website van de Nederlandse Taalunie: www.cnavt.org

Onze cursus Nederlands ter voorbereiding op Hoger Onderwijs bereidt je voor op dit examen. Andere cursisten kunnen dit examen afleggen in ons centrum, mits ze minstens één module NT2 bij ons hebben gevolgd. Deelnemen aan het examen kost €75.

Inschrijven kan tot 15 maart.