OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Programmeren

CVO Scala biedt meerdere programmeertalen aan. Zo kan je kiezen voor:

  • WordPress Themes, Plugin/Widget developer: essential;
  • Raspberry Pi / ESP32 programmeren met Python / MicroPython basis;
  • PHP / Laravel web developer basis;
  • JavaScript developer met Electron.

C#

C# is een door Microsoft ontwikkelde objectgeoriënteerde taal die gebruikt wordt in grote enterprise (web)applicaties. C# combineert de kracht en flexibiliteit van C++ met de eenvoud van Visual Basic. 

Lees meer

JavaScript developer met Electron

'Electron' is een modern open source framework die je toelaat om met moderne webtechnologieën cross-platform desktop applicaties te ontwikkelen voor Windows, MacOS en Linux.
Electron is populair en bijzonder geliefd bij web- en desktop-ontwikkelaars. Zo zijn Skype, WhatsApp, Visual Studio Code, MicroSoft Teams, AutoDesk Fusion, WordPress Desktop, Vector, en nog veel meer... met Electron gemaakt.
Het geheim recept achter al deze succesverhalen is de combinatie van 'Chromium', het open source project achter de Google Chrome browser, 'Google Chrome OS' en 'NodeJS', een JavaScript runtime dat bovenop de 'V8 JavaScript Engine' van Chrome loopt.
In Electron maak je de grafische gebruikers interface GUI met Chromium terwijl je met NodeJS het besturingssysteem manipuleert.
In deze opleiding leer je aan de hand van praktische projecten desktop applicaties ontwikkelen met Electron.

Lees meer

PHP / Laravel web developer basis

Hebben we het over webdevelopment, dan is PHP een must. PHP is één van de populairste programmeertalen die, in combinatie met een database zoals MySQL of MariaDB, gebruikt wordt voor het ontwikkelen van database gestuurde moderne en professionele webapplicaties. Of je nu een webshop of een content management system of een andere webapplicatie maakt, PHP is de programmeertaal bij uitstek.

Voor het ontwikkelen van webapplicaties wordt steeds meer gebruik gemaakt van Laravel. Laravel is een framework op basis van PHP waarmee je snel een volwaardige webapplicatie kunt ontwikkelen. Kennis van Laravel naast dat van PHP wordt steeds meer vereist in vacatures. Het kunnen ontwikkelen van een webapplicatie in Laravel is een absolute meerwaarde.

Met deze opleiding wordt je opgeleid tot een volwaardige ontwikkelaar in PHP en Laravel met implementatie van een MySQL/MariaDB-database. Je ontwikkelt zowel de front-end als de back-end van moderne, professionele webapplicaties.

Lees meer

Raspberry Pi / ESP32 programmeren met Python/MicroPython

Een Raspberry Pi is een zogenaamde singleboardcomputer, die bestaat uit één enkele printplaat. Deze printplaat vormt de gehele computer en heeft het formaat van een creditcard. Het bevat alle onderdelen die je nodig hebt voor een eenvoudig maar compleet computersysteem. Het kan gemakkelijk verbonden worden met een stroompunt en met een HDMI-kabel kun je de printplaat verbinden met een monitor of televisie. Op de Raspberry Pi is geen besturingssysteem geïnstalleerd. Hobbyisten en de opensourcegemeenschap kunnen hier hun hart ophalen en zelf de installatie voorzien.

Lees meer

WordPress Themes, Plugin/Widget developer: essentials

Wordpress is een gebruiksvriendelijk systeem dat wereldwijd gebruikt wordt voor het beheren en bouwen van websites. Het bevat heel wat thema's en plug-ins die je toelaten om snel je eigen website te ontwerpen en volledig uit te bouwen.

Wordpress is een open source content management systeem of kortweg CMS gebaseerd op PHP en MySQL. Wordpress is een flexibel en gebruiksvriendelijk systeem dat vele mogelijkheden biedt. Het is een ideale tool om kleine en middelgrote websites mee te bouwen en te beheren. Het is uitermate geschikt voor zelfstandigen, eenmanszaken, KMO's ... Ook voor een blog is Wordpress de tool bij uitstek.

Lees meer

Arduino

Arduino is een open source elektronicaplatform en bestaat uit een combinatie van hardware en software. Alles is erop gericht om het je zo makkelijk mogelijk te maken om zelf met elektronische componenten te gaan knutselen. De bedoeling van de makers is dat ook mensen zonder programmeer- en elektronica-ervaring er snel mee uit de voeten kunnen. 

Lees meer

ICT Programmeren

Met deze beroepsopleiding krijg je een goeie basis van het programmeren. Je leert er de basisprincipes van de werking van de computer, hoe je databases moet opmaken, de basis van het programmeren, verschillende functionaliteiten en gegevensbeheer- & beveiliging.

Lees meer