OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Tandartsassistent

Als tandartsassistent bereid je de handelingen van de tandarts voor. Je ondersteunt hem bij de behandeling van de patiënt en je verzorgt de administratie. In de opleiding leer je ook hygiëneregels toepassen en EHBO. De kroon op het werk is een stage in een tandartspraktijk.

Meer informatie kan je vinden in deze digitale folder.

De opleiding omvat 580 lestijden, duurt twee jaar en komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof.

We bieden deze opleiding enkel overdag  aan op donderdagvoormiddag én -namiddag.

Er zijn geen diplomavereisten, waardoor iedereen deze opleiding kan volgen. Op het einde van de opleiding krijg je een certificaat Tandartsassistent.

Heb je interesse in deze opleiding? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek waarin we je meer informatie geven over de inhoud en organisatie van de opleiding. Stuur hiervoor een mail naar tandartsassistent@cvoscala.be.

Een overzicht van de structuur van de opleiding kan je vinden door te klikken op 'Lees meer' en door verder te klikken op 'Voorkennis'.

Wanneer inschrijven?

Er zijn meerdere inschrijvingsmomenten per jaar. Neem voor een gepersonaliseerd traject contact op met tandartsassistent@cvoscala.be.

Opstartmomenten en infomomenten

Wil je graag dat we je op de hoogte brengen van de verschillende opstartmomenten of infomomenten? Noteer dan hier je naam.

Diplomagericht

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Vrijstelling inschrijvingsgeld, opleidingscheques en Vlaams opleidingsverlof.

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Meer info

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar tandartsassistent@cvoscala.be.

Infosessie

Je kan ook deelnemen aan een van onze infosessies. Bekijk hier de planning en registreer je meteen.