OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Tandartsassistent

Als tandartsassistent bereid je de handelingen van de arts voor. Je ondersteunt hem bij de behandeling van de patiënt en je verzorgt de administratie. In de opleiding leer je ook hygiëneregels toepassen en EHBO. De kroon op het werk is een stage in een tandartspraktijk.

Meer informatie kan je vinden in deze digitale folder.

De opleiding omvat 580 lestijden, duur twee jaar en komt in aanmerking voor vlaams opleidingsverlof.
We bieden deze opleiding zowel overdag als 's avonds aan.

De DAGOPLEIDING vindt plaats op donderdagvoormiddag én donderdagnamiddag.

De AVONDOPLEIDING vindt plaats op maandagavond én donderdagavond.

Er zijn geen diplomavereisten waardoor iedereen deze opleiding kan volgen. Op het einde van de opleiding krijg je een certificaat Tandartsassistent.

Is Nederlands niet je moedertaal? Volg dan deze opleiding met de extra talige ondersteuning.

Heb je interesse in deze opleiding, maak dan een afspraak voor een intakegesprek waarin meer informatie wordt gegeven over de inhoud en organisatie van de opleiding. Stuur hiervoor een mail naar tandartsassistent@cvoscala.be.

Een overzicht van de structuur van de opleiding kan je vinden door te klikken op 'Lees meer' en door verder te klikken naar 'voorkennis'.

Wanneer inschrijven

Er kan meerdere keren per schooljaar ingeschreven worden. Neem voor een gepersonaliseerd traject contact op met caelle.seynhaeve@cvoscala.be.

Opstartmomenten en infomoment

Wens je graag op de hoogte te worden gebracht van de verschillende opstartmomenten of infomomenten, noteer dan hier uw naam.

Diplomagericht

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende algemene vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Vrijstelling inschrijvingsgeld, opleidingscheques en Vlaams opleidingsverlof.

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof. 

Meer info

Heb je nog vragen of wens je nog verdere informatie? Stuur een mailtje naar tandartsassistent@cvoscala.be.