OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Webontwikkelaar

Heb je belangstelling voor het bouwen van webtoepassingen? In de opleiding webontwikkelaar leer je webtoepassingen aanmaken.

Volgens de eisen van de klant of de designer vorm je bestaande applicaties om of ontwikkel je nieuwe applicaties. Je gebruikt specifieke programmeertools o.a. bij het gebruik van databanken. Ook ontwikkel je methodieken voor het uitoefenen van deze activiteiten. Je volgt het grote aanbod van toepassingen. De webontwikkelaar is verantwoordelijk voor web-applicaties die de interactiviteit tussen surfer en website vergroten. Deze toepassingen variëren van een automatische abonnementenadministratie voor een nieuwsbrief over een content management systeem en webwinkels tot en met volledige applicaties voor  home banking, facturatie, CRM, ...
In de opleiding tot webontwikkelaar wordt er aandacht besteed aan enerzijds het grafische aspect (websiteproductie, HTML, CSS, Flash) en anderzijds aan scripting en databases.

De volledige opleiding omvat 480 lestijden verdeeld over 8 modules van 60 lestijden. Na het volgen van deze opleiding en het deelnemen en slagen voor alle evaluaties ontvangt u het certificaat webontwikkelaar.

Heb je geen diploma? Je kan een diploma secundair onderwijs behalen door deze opleiding te combineren met Aanvullende algemene vorming. Op deze manier verhoog je je kansen op de arbeidsmarkt of kan je verder studeren in het hoger onderwijs. Cursisten die reeds een diploma secundair onderwijs hebben kunnen het certificaat laten omzetten naar een (extra) diploma.

Hieronder zie je het volledige aanbod aan modules binnen webontwikkelaar.