OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Werken met camera's, foto's en afbeeldingen

CVO Scala heeft een zeer ruim aanbod aan cursussen voor zowel de hobbyist, de professional als de actieve senioren. Indien je je eerste stappen zet in de wereld van foto’s en afbeeldingen, raden we je zeker volgende cursussen aan:

  • een fotoalbum maken;
  • Photoshop Elements;
  • werken met Gimp.

Heb je reeds veel ervaring in de vingers en wil je je digitale camera ten volle gebruiken? Dan kan je kiezen uit het ruime gamma aan cursussen, zoals:

  • digitale fotografie;
  • Adobe Photoshop;
  • Adobe Lightroom;
  • diverse workshops.

Digitale fotografie

Wens je van fotografie jouw hobby of misschien zelfs jouw bijberoep te maken? Dan kan je starten met deze basiscursussen digitale fotografie. Onze docenten delen met plezier hun kennis en ervaring met beginnende fotografen.

In deel 1 komen de basistechnieken van de fotografie aan bod.

Deel 2 is vooral praktisch van opzet: de aangeleerde technieken worden op locatie of in onze fotostudio uitgeprobeerd.

In deel 3 maken we originele portret- en landschapsfoto's en wagen we ons aan interessante fotografische technieken.

Lees meer

Digitale fotografie practicum

Heb je reeds voldoende kennis van digitale fotografie maar wil je nog meer de knepen van het vak leren en nog meer oefenen? Dan bieden we je een reeks practica aan waar je je vaardigheden verder kunt aanscherpen en je creativiteit de vrije loop kunt laten.

Lees meer

Fotoboeken maken

Deze cursus richt zich op de actieve senior die graag fotoboeken maakt van de laatste reis of de activiteiten in de club of met de kleinkinderen ... In deze cursus nemen we je stap voor stap mee en tonen we je hoe je een album kunt samenstellen en welke extra tools en opties er zijn. 

Lees meer

InDesign 1

In de module InDesign 1 leer je tekst- en beeldcomponenten samen te brengen in een ontwerp. Je maakt een tekst typografisch op en gebruikt de basisgereedschappen van Adobe InDesign. Je leert ook tekst en tabellen opmaken met bijhorende stijlen. Op het einde van de module ben je de trotse eigenaar van een zelfgemaakte brochure.

Lees meer

Adobe Lightroom, Affinity en Adobe Camera Raw

Heb je het fotograferen onder de knie en wil je leren hoe je foto's kan bewerken? Dan vind je hier vast wel een cursus voor jou.

Lees meer

Photoshop

Adobe Photoshop wordt beschouwd als hét programma voor digitale beeldverwerking. Je maakt in de loop van deze cursus kennis met alle aspecten van digitale beeldverwerking. In het eerste deel maak je vooral kennis met de basistechnieken. Na het volgen van deze cursus kan je zelfstandig een compositie maken.

Lees meer

Photoshop Elements

Naast het pakket voor de professionele gebruikers heeft Adobe eveneens een pakket voor de hobbyist. Met Photoshop Elements zit je goed voor het verwerken van je foto's en het ontwerpen van eigen creaties. Adobe biedt je een professioneel kader met het gebruiksgemak voor de hobbyist. In deze cursus leer je alle basistechnieken die je nodig hebt om een mooi ontwerp te maken.

Lees meer

Fotobewerking met Gimp

Gimp is een gratis grafisch beeldverwerkingsprogramma waarin verschillende gereedschappen en filters beschikbaar zijn om foto's te bewerken. Het programma kan gratis gedownload worden. Het enige wat je zelf moet doen is Gimp installeren op je computer, maar dat doen we samen in de les.

Lees meer