OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Werken met Mac

iMac initiatie 1

Staat u op het punt om een Mac computer te kopen of heeft u er zich onlangs één aangeschaft ? Bent u niet vertrouwd met het besturingssysteem van Mac? Dan is deze initiatiecursus net wat u nodig heeft.

In deze basiscursus komen alle verschillende aspecten en onderdelen van de Mac en het besturingssysteem Mac OS X aan bod. Je leert surfen op het internet, e-mailen, foto's importeren, face timen, muziek aankopen en downloaden,...

Kortom, van alle handelingen die u op een pc met Windows uitvoert, leert u in deze cursus de Mac-variant. Met uw Mac zal het voortaan beter, veiliger en gebruiksvriendelijker gaan.

Lees meer

Mac Initiatie deel 2

Voor deze tweede module van iMac initiatie moet je uiteraard deel 1 hebben gevolgd. Je bent al wat vertrouwd met het besturingssysteem van Mac, maar je mist nog de finesse van het werken in de iCloud en het synchroniseren van gegevens tussen je desktop, iPad en iPhone. Deze vaardigheden zal je nu verder ontwikkelen. Je leert ook uitnodigingen maken in kalender, kalenders delen en samen werken aan een document. 


Lees meer

Filmbewerking Mac 1 (iMovie)

iMovie

Het filmbewerking programma van mac met alle mogelijkheden.

Garageband

Bewerken van geluid, muziek tot zelf muziekjes maken en combineren met film.

Lees meer

iWork

IWork is een softwarepakket ontwikkeld door Apple voor macOS. Het pakket bestaat uit de tekstverwerker Pages, het presentatieprogramma Keynote en het spreadsheetprogramma Numbers. Om in deze module te kunnen instappen, heb je de basis van iMac initiatie nodig.

Ook de andere programma’s van Apple werken feilloos samen met iWork. iWork kan bestanden openen die gemaakt zijn door Apple iWork en door de Microsoftprogramma’s Word, Excel en PowerPoint.

Om bestanden gemakkelijk met anderen te delen, kan iWork documenten exporteren in Microsoft Office-indeling of als pdf-bestanden.


Lees meer