OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Als tandartsassistent bereid je de handelingen van de arts voor, bied je technische ondersteuning bij de medische behandeling en verzorg je de medisch administratieve opvolging van de patiëntendossiers. De opleiding Tandartsassistent omvat, naast het leren assisteren bij tandheelkundige handelingen, ook lesmodules hygiëne en EHBO, en een lessenpakket administratie. De kroon op het werk is een stage in een tandartspraktijk.

Dankzij de ondersteuning die je leert bieden bij de voorbereiding, de uitvoering en de afronding van een behandeling, kan de tandarts de behandeling efficiënter uitvoeren, wordt de behandeltijd verkort en verloopt de organisatie binnen de tandartspraktijk veel vlotter.

De opleiding omvat 580 lestijden en komt in aanmerking voor educatief verlof.

Je volgt 1 jaar les overdag en behaalt  - indien je slaagt - het certificaat van Tandartsassistent.

De lessen worden gespreid over drie periodes. Je volgt telkens alle modules die in eenzelfde kleur aangeduid staan.

  

Er zijn geen diplomavereisten, iedereen kan deze opleiding volgen. Op het einde van de opleiding krijg je een certificaat.

Als je al  over een diploma secundair onderwijs beschikt, krijg je naast het certificaat een nieuw diploma secundair onderwijs met specialisatie 'Tandartsassistent'. 

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan kan je dat alsnog behalen door Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

 

Via deze link kan je ook een digitale promofolder raadplegen.