OPLEIDING

Grafisch ontwerper

Vakgebied Informatica

3 cursussen

Word grafimediavoorbereider in de printmedia!

Ben je creatief en houd je van werken met teksten en beelden op de computer? Dan is de opleiding Grafimediavoorbereider in de printmedia wellicht iets voor jou!

Als Grafimediavoorbereider in de printmedia gebruik je computerprogramma’s zoals Photoshop, InDesign en Illustrator om teksten en beelden drukklaar te maken. In deze opleiding leer je hoe je advertenties, logo’s, reclamefolders, affiches, brochures, briefpapier, enveloppen en nog veel meer ontwerpt.

Door de brede toepasbaarheid van het drukwerk zijn de carrièremogelijkheden voor Grafimediavoorbereiders in de printmedia erg divers. Er is altijd vraag naar creatief ontwerp en drukwerk. Je kan terecht in verschillende sectoren, bijvoorbeeld in drukkerijen, reclamebureaus, uitgeverijen, communicatie- en marketingbureaus, of in de grafische sector van grote bedrijven. Daarnaast kan je ook aan de slag als zelfstandig Grafimediavoorbereider en je eigen ontwerpbureau starten. Dan werk je voor diverse klanten en creëer je diverse soorten drukwerk, van visitekaartjes tot magazines en van banners tot verpakkingen.

Een veelzijdige en uitdagende job wacht op jou! Schrijf je nu in voor deze opleiding en ontdek jouw creatieve talenten!

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs ? Met de opleiding Grafimediavoorbereider in de printmedia kan je samen met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) het diploma secundair onderwijs behalen.

Ben je geïnteresseerd in een specifieke module? Inschrijven voor een of enkele modules is perfect mogelijk.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!