OPLEIDING

Appontwikkeling

Informatica

2 cursussen

1. Wat?

Een appontwikkelaar creëert apps, zoals mobiele applicaties voor smartphones, tablets en andere elektronische apparaten.
De appontwikkelaar bedenkt de app of ontwerpt er een in opdracht. Hierbij staan een gebruiksvriendelijk ontwerp en layout centraal. Ook moet de appontwikkelaar op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

2. De opleiding

De opleiding Appontwikkeling bestaat uit vier modules en een uitbreidingsmodule. Om deel te nemen, heb je voorkennis nodig van Start to ICT. Als je de opleiding Start to ICT (bestaande uit de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten) al hebt afgerond, kan je direct instappen in de opleiding Appontwikkeling. Als je over voldoende voorkennis beschikt, kan je een vrijstellingsproef afleggen.
Na deze opleiding heb je de basis van appontwikkeling onder de knie en kan je zelfstandig een app ontwikkelen.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Appontwikkeling en komt niet in aanmerking om in combinatie met AAV het diploma secundair onderwijs te behalen. Als je het diploma secundair onderwijs wil behalen in combinatie met een programmeeropleiding, kan je kiezen voor ICT Programmeren.
Appontwikkeling kan je ook volgen in combinatie met de opleiding Webcontent.

3. Voor wie?

Deze opleiding is toegankelijk vanaf 15 jaar voor iedereen die de opleiding Start to ICT gevolgd heeft of geslaagd is voor een vrijstellingsproef.

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar ict@cvoscala.be of neem contact op met katleen.sap@cvoscala.be

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!