nieuws
2022-06-23
Infodagen

SCALA INFO

Praktische info

Inschrijvingsmodaliteiten

Je inschrijving is bindend en is enkel voor aanvang van de cursus te annuleren via dit formulier op onze site . Meer informatie over de annuleringsprocedure vind je op diezelfde pagina.

CVO Scala heeft het recht om een geplande cursus te annuleren of te verplaatsen naar een ander lesmoment, zonder dat we hiervoor aansprakelijk kunnen gesteld worden. Indien je dat wenst, kan je bij inschrijving een factuur aanvragen (vb. voor je werkgever of bij betaling met KMO-portefeuille).

Het gebruik van de KMO-portefeuille ontslaat je niet van het betalen bij inschrijving.

Lees ook het centrumreglement

Betalingsmogelijkheden, kostprijs en kortingen

  • Inschrijven en betalen
  • Kostprijs
  • Premies
  • Vlaamse opleidingsincentives
  • KMO-portefeuillie
  • Plafonnering

Het centrum annuleert een cursus

Wanneer wij een cursus annuleren, betalen we het inschrijvingsgeld en het cursusmateriaal integraal terug. We nemen contact met je op om de terugbetaling in orde te brengen.

Uitschrijven

1.1 Uitschrijven voor de start van de cursus (volledige terugbetaling)

Wens je een cursus stop te zetten, vul dan voor de start van de cursus het formulier via de link hieronder in. De verzendingsdatum in de database geldt als bewijs. Bij uitschrijven voor de start van de cursus wordt het betaalde inschrijvingsgeld en het betaalde cursusmateriaal volledig terugbetaald. Dit is enkel mogelijk voor aanvang van de cursus.

Indien je je online inschreef, storten we bij annulering het betaalde bedrag terug op je rekening. Indien je je op een van onze secretariaten inschreef, mailen we je een onkostenstaat die je verder aanvult en ondertekend terugbezorgt aan het secretariaat.

Klik op dit formulier om je annulatie met volledige terugbetaling in orde te brengen.

1.2 Uitschrijven tot één dag na de tweede lesdag met persoonlijk medisch attest voor ziekte (gedeeltelijke terugbetaling)

Uitschrijven tot één dag na de tweede lesdag kan, mits je ons een persoonlijk medisch attest voor ziekte (op jouw naam) bezorgt. Vul het formulier via de link hieronder in. De verzendingsdatum in de database geldt als bewijs. We storten het betaalde bedrag verminderd met 15 euro administratiekosten binnen de 6 weken terug op je rekening. Houd er wel rekening mee dat we tijdens de schoolvakanties dicht zijn. Indien je je op een van onze secretariaten inschreef, mailen we je een onkostenstaat die je verder aanvult en ondertekend terugbezorgt aan het secretariaat. Indien je je online inschreef en betaalde, kunnen wij de administratie zelf afwerken.

Ontvangen cursusmateriaal kan onder geen enkele voorwaarde worden teruggenomen.

Voor de opleiding Culinair brengen we ook de vastgelegde kostprijs van de verbruikte ingrediënten in mindering.

Klik op dit formulier om je annulatie met gedeeltelijke terugbetaling in orde te brengen.

1.3 Uitschrijven vanaf de tweede lesdag (geen terugbetaling)

Je kan je nog steeds uitschrijven, maar je kan helaas geen terugbetaling meer krijgen. Het kan nog steeds belangrijk zijn om je uit te schrijven om zo hogere inschrijvingsgelden te vermijden in de toekomst:

Als je binnen een periode van 6 schooljaren – startend vanaf 1 september 2019 – dezelfde module al 3 keer volgde, betaal je vanaf de 4e inschrijving meer inschrijvingsgeld. Voor volledig betalende cursisten en gedeeltelijk vrijgestelde cursisten (die ofwel € 0.60 of € 0.30 betaalden) bedraagt het verhoogde inschrijvingsgeld € 3,00 per lestijd. Voor volledig vrijgestelde cursisten bedraagt het verhoogde inschrijvingsgeld € 1,50 per lestijd. Klik op dit formulier om je annulatie zonder terugbetaling in orde te brengen.

Terugbetaling handboek

Als je je online inschrijft, betaal je zowel het inschrijvingsgeld als het handboek. Wens je het handboek liever niet aan te kopen? We kunnen de betaalde kost voor het handboek terugstorten indien je het handboek nog niet ontvangen hebt.

Vul het formulier in voor een terugbetaling van het handboek.

Microsoft voor cursisten

CVO Scala werkt samen met SignPost om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen inzake softwarelicenties. Het contract voorziet dat je als cursist (excl. cursisten uit het studiegebied NT2) Microsoft Office kan downloaden. Hiervoor surf je naar www.academicsoftware.eu/ en vul je je cvoscala-mailadres in. Vul vervolgens het bijhorende paswoord in en bevestig de privacyverklaring en de gebruikersvoorwaarden. Onderstaande software kan je downloaden en op je computer installeren.

Er zijn enkele voorwaarden:

Wie zich voor het schooljaar 2022-2023 voor een cursus inschrijft, heeft recht op een toegangscode. Je kan de software slechts één jaar gebruiken, te beginnen vanaf het moment dat je het pakket downloadt. Wie zich na afloop van het abonnement opnieuw inschrijft, kan een nieuwe toegangscode vragen. Elke persoon heeft recht op maximaal één toegangscode per moduleperiode. Dit aanbod is in samenwerking met SignPost, die tevens verantwoordelijk is voor de technische ondersteuning. Het aanbod is geldig zolang de voorraad strekt. Naast dit aanbod kan je via Academic Shop ook software aankopen aan studententarief.

Lof en/of klachten

Vul hier het waarderingsformulier in.

Informatieveiligheid

Schoolabonnement (NMBS)

Heb ik recht op een schoolabonnement als ik met de trein naar het centrum kom?

  • De schooltreinkaart is enkel bedoeld voor studenten/cursisten die geen werk- of vervangingsinkomen of uitkering hebben en jonger zijn dan 26 jaar.
  • Wil je weten of je in aanmerking komt, vraag informatie aan de NMBS.
  • Kom je in aanmerking en heb je een formulier ontvangen van de NMBS, kom dan langs op het secretariaat zodat we je formulier kunnen invullen.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes via de nieuwsbrief.